Torhout en Wetteren testen elkaar

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Torhout en Wetteren testen elkaar
Foto: © SC

Met Torhout en Wetteren worden er twee ploegen tegen elkaar uitgespeeld die zich al geruime tijd bovenaan in derde klasse manifesteren. Torhout blijft het verbazend goed doen en ook Wetteren bevestigt week na week. Oudenaarde en Péruwelz moeten hun vrije val stoppen. Maldegem is wanhopig op zoek naar punten.

Naar de eerste wedstrijd van het weekend gaat meteen ook de meeste aandacht uit. Torhout klopte op eigen veld ondermeer al leider Doornik en werpt zich ook dit seizoen op als subtopper. Standaard Wetteren zag enkele weken geleden een prachtige reeks zonder nederlaag doorbroken, maar rijgde sindsdien de zeges alweer aan elkaar. Deze ploegen bevinden zich dan ook in de top van het klassement wat van Torhout-Wetteren een mooie affiche maakt. Torhout komt mits winst op gelijke hoogte van Wetteren.

Verbroedering Meerhout verzamelde tot nu toe tien punten, maar moet opletten dat het niet helemaal naar de degradatiezone afzakt. Meerhout zou dit weekend bijgebeend kunnen worden door Willebroek-Meerhof. Na een zeer moeilijke start sloot Willebroek-Meerhof zijn laatste twee wedstrijden met winst af. Het lijkt voor Meerhout het ideale moment om nog eens de drie punten thuis te houden.

Péruwelz kende een schitterend begin van de competitie. De ploeg was niet uit de top vijf weg te denken en deed negen speeldagen lang mee in de strijd om de eerste periodetitel. Sinds het einde van die eerste periode is Péruwelz toch een beetje op de dool waardoor de laatste twee matchen verloren gingen. In het duel tegen Geel moet dat dus goed gemaakt worden. Geel liet vorige week twee punten liggen en zal dus nog meer gemotiveerd zijn om dit weekend zijn opmars wel op positieve wijze verder te zetten.

Er was een moeilijke start weggelegd voor FCN Sint-Niklaas. De gelijke spelen stapelden zich op waardoor Sint-Niklaas in de middenmoot terecht kwam. Uiteindelijk leek men toch het juiste ritme te vinden en was de verbetering duidelijk zichtbaar. Maar net op dat moment begon de motor weer te sputteren. Sint-Niklaas zal zondag met niets minder dan de zege tevreden zijn. SV Oudenaarde begon het seizoen veelbelovend, maar beleeft nu toch een serieuze terugval. Om de reeks opeenvolgende nederlagen te doorbreken, moeten er punten gepakt worden bij Sint-Niklaas.

Het gaat weer wat beter met KV Turnhout. De afgelopen weken was het immers spektakel troef in de wedstrijden van Turnhout. In de twee wedstrijden tegen Maldegem en RC Mechelen scoorde Turnhout maar liefst elf keer. Bovendien werd er geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Dat is iets waar Turnhout kan op verder bouwen. Diegem doet het weer wonderbaarlijk goed in derde klasse A. Diegem kan schitterende resultaten voorleggen en wil dat natuurlijk na dit weekend nog altijd kunnen.

Bij SK Maldegem staat het water inmiddels tot aan de lippen. Niet dat er voor deze ploeg immense verwachtingen waren, maar twee punten uit elf wedstrijden is toch wel erg mager. Maldegem maakt dus jacht op een eerste driepunter. Een nederlaag in Maldegem kan RC Mechelen zich echter niet permitteren. RCM is zelf niet te best bezig en een uitzege zou het seizoen van Mechelen toch wat opfleuren.

SK Londerzeel houdt in deze derde klasse voorlopig knap stand. Vorige week werd in Geel een gelijkspel weggekaapt. Dat was vooral te danken aan doelman Van Impe. Desondanks zou Londerzeel een overwinning en de daaraan verbonden ademruimte goed kunnen gebruiken. Doornik moet opletten dat het na het behalen van de periodetitel niet verzwakt. Om de rangschikking ook na speeldag 12 te kunnen aanvoeren is winst in Londerzeel noodzakelijk.

SW Harelbeke zette een bemoedigend initiatief op door met jongeren te proberen te overleven in derde klasse. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Harelbeke staat met vijf punten op de voorlaatste plaats. Een overwinning zou dus welkom zijn. Voor Cappellen is een nederlaag echter zo goed als ondenkbaar. Cappellen blijft maar aanmodderen en moet dringend zien te stijgen in de rangschikking.         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties