Bolton haalt het van Arsenal

De Bolton Wanderers hadden in de voorbije weken toch wat punten laten liggen. Het was dus oppassen voor een terugval. Het bezoek van Arsenal kwam dan ook op een slecht moment. Arsenal kon zelf maar beter winnen om te kunnen blijven dromen van de titel.

Arsenal begon ook erg gretig aan de wedstrijd en nam het heft meteen in handen. Fabregas zette voor naar Adebayor die recht op Jaaskelainen trapte. Bolton benutte zijn kansen wel. Faye kopte een hoekschop van Diouf aan de eerste paal binnen. Het momentum kantelde en het initiatief helde nu over naar de kant van Bolton. Kevin Davies ontsnapte wel aan een rode kaart toen hij Eboué tegen de grond duwde. Davies kwam er vanaf met geel. Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Jaaskelainen was een aantal keer sneller op de bal dan Adebayor. Op inzet baande Bolton zich een weg naar de 2-0. Op slag van rust schoot Anelka met zijn rug naar doel knap binnen. Bolton leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan, maar Arsenal sloeg meteen terug. Gilberto Silva kopte een hoekschop binnen: 2-1.

De aansluitingstreffer gaf Arsenal weer hoop op puntenwinst. Jaaskelainen ranselde een schot van Fabregas uit doel. De doorgebroken Walcott zette voor naar Ljungberg. De kopbal van de Zweed strandde op de lat. Bolton loerde intussen op de counter en vooral Anelka maakte het de defensie van Arsenal moeilijk. Een klein kwartier voor tijd telde Anelka zijn ex-club dan helemaal uit. Arsenal bleef wel vechten tot het eind. De dwarsligger stond echter pogingen van Adebayor en Fabregas in de weg.

Bolton springt nu weer over Arsenal in de stand. Bolton heeft ook wel een wedstrijd meer gespeeld. Arsenal zakt naar de zesde plaats.