Bremen en Hertha winnen

Philippe Crols

Werder Bremen stond na de overwinning van Schalke op vrijdag onder druk. De kloof mocht liefst niet groter worden en dat gebeurde ook niet. Revelatie Bielefeld werd kansloos met 3-0 terug huiswaarts gestuurd. HBSC staat na zaterdag op vijf punten van leider Schalke. In eigen huis werd er niet zonder moeite gewonnen van Alemannia Aachen.

Werder Bremen - Arminia Bielefeld  3-0

Bielefeld was al acht wedstrijden lang ongeslagen, maar aan die reeks kwam zaterdag dus een einde. Bremen moest het zonder de geelgeschorste Diego doen, maar grote problemen leverde dat niet op. Na een halfuur trof Klose raak op aangeven van Almeida. Die twee spelers zorgden ook voor de 2-0 net voor rust. Het schot van Almeida werd door doelman Hain in de voeten van Klose geduwd. Die twijfelde niet, 2-0. Klose scoorde zaterdag niet alleen, hij liet ook scoren. Een kwartier voor tijd schotelde hij de ingevallen Hunt de 3-0 voor. Een eenvoudige overwinning voor de thuisploeg dus.

Hertha BSC - Alemannia Aachen  2-1

Berlijn blijft ook na zaterdag ongeslagen. Aachen zit na zaterdag al zeven wedstrijden zonder winstpartij. Op het einde van de eerste speelhelft scoorde beide teams een maal. Hertha kwam na een goal van Pantelic op voorsprong. Lehmann zette in de blessuretijd van de eerste helft de bordjes weer gelijk na een fantastisch schot. Toch liep het dus nog fout voor de bezoekers. Doelman Nicht ging niet vrijuit toen Dejagah op het uur een voorzet van Fathi in doel werkte. Bij die 2-1 bleef het dus ook.