Reading blijft bevestigen

Kevin Vanbuggenhout

In de resterende wedstrijden die zaterdag afgewerkt werden in de Premier League, blijft vooral de uitoverwinning van Reading bij. Hekkensluiter Charlton kon toch een punt thuishouden tegen Everton.

Fulham had na de uitnederlaag bij Man City het een en ander recht te zetten en dus was een overwinning tegen Reading gewenst. Maar na een dik kwartier haalde Pearce Doyle onderuit in het strafschopgebied. Pearce kreeg rood en Fulham met een man minder. Doyle zette zelf de strafschop om en bracht de stand op 0-1. Het tienkoppige Fulham kon de score niet meer wijzigen. Reading rukt op naar de zevende plaats.

Charlton Athletic speelde zijn eerste thuiswedstrijd onder zijn nieuwe trainer, Les Reed. Maar Everton kwam via een eigen doelpunt van Hreidarsson op voorsprong. Een vrije trap van Arteta belandde via de knie van Hreidersson in doel. Halverwege de tweede helft zorgde Andy Reid voor de 1-1 eindstand. Charlton is ondanks het behaalde punt nog altijd laatste.

Aston Villa begon sterk aan de competitie, maar stapelt de gelijke spelen de laatste tijd op. Ook de partij tegen Middlesbrough eindigde op een draw. Christie trapte Middlesbrough kort voor rust op voorsprong, maar leek hierbij wel in buitenspelpositie te staan. Aston Villa maakte nog in de eerste helft gelijk met een strafschopdoelpunt van Barry. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer.

De Ijslander Eggert Magnusson nam West Ham United over en de club speelde dan ook zijn eerste wedstrijd van een nieuw tijdperk. Mullins gaf Sheffield United het nakijken door de 1-0 binnen te koppen. De late gelijkmaker van Sheffield werd afgekeurd. Zo zet West Ham zijn opmars verder en blijft Sheffield United in de gevarenzone hangen.