Scheidsrechterstrio eist hoofdrol op in Boom

Geert ROUSSEAU

Gelet op de uitslagen van de voorbije twee speeldagen bood deze wedstrijd Rupel Boom een unieke kans om een negen op negen te halen.  Alvorens de wedstrijd aan te vangen werd een minuut stilte in acht genomen als laatste eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Chris Delhaye.

Misschien was de ploeg nog wat aangeslagen want na amper een vijftigtal seconden lag een geweldige blunder - na voorafgaandelijke terugspeelbal- van thuisdoelman Jo Engelborghs aan de basis van de vroege voorsprong van Sk Lebeke-Aalst.  Het grote cadeau werd dankbaar aangenomen door Kevin Versypt die mooi kon afronden en de 0-1 voorsprong was een feit.
Het sein voor de bezoekers om een verdedigende stelling in te nemen die zij de rest van de ganse wedstrijd niet meer zouden verlaten.  De thuisploeg trachtte met man en macht om de bakens te verzetten.  Het was wachten op een eerste échte kans tot in de 14e minuut.  De mooie kopbal van Yasin Gül spatte echter op de dwarsligger uiteen.  Rupel Boom bleef baas en kon het volledige veldoverwicht opeisen; een uitgekookt Sk Lebeke-Aalst verliet haar egelstelling op geen enkel moment en beperkte zich uitsluitend tot het verdedigen van de vroege voorsprong.  Een schot voorlangs van een bedrijvige Kenny Laevaert en een schot op doel na mooie inspanning van Jerry Poorters leverden geen doelpunt op.

Na de rust nam de druk van Rupel Boom nog toe.  In de 49ste minuut bood zich dan plots een levensgrote kans aan op de gelijkmaker nadat de bal via diverse tussenstations tot bij Yasin Gül geraakte; de kopbal van deze laatste ging echter onbegrijpelijk naast.  Veel steriele druk waarbij vooral niet naast gekeken kan worden naar de mindere periode van het aanvallend compartiment.  Zonder hem speciaal als zondebok naar voor te willen schuiven, gebiedt de eerlijkheid ons toch te melden dat opnieuw onder andere de bijzonder bleke prestatie van Jurgen Meeusen kon worden vastgesteld.  Week na week blijft deze het vertrouwen genieten van de trainersstaf en gaan sommige bestuursleden zelfs zo ver om hem een "applausvervanging" te gunnen.  Begrijpe wie kan...
Sk Lebeke-Aalst diende na een 20-tal minuten met tien verder; een tweede gele kaart voor Sven Gheeraert lag aan de basis hiervan.
Het thuispubliek begon stilaan een volledig puntenverlies te vrezen maar rond de zeventigste minuut besloot de lijnrechter Rupel Boom een handje en vlagje toe te steken.  Wellicht bijna niemand anders in het stadion had iets gezien maar op aangeven van 1 van zijn assistent scheidsrechters kon ref Monteny niet anders dan de bal op de stip te leggen voor vermeend handspel bij een van de bezoekende verdedigers.  Gert Michiels nam  zijn verantwoordelijkheid op en schoot beheerst de 1-1 stand binnen.  Niet onverdiend op basis van het grote overwicht maar het blijft een open vraag of zonder de scheidsrechterlijke hulp Rupel Boom er in geslaagd zou zijn een doelpunt te maken.  De thuisploeg rook nu bloed en bleef de bezoekers bij de keel grijpen.  In de negentigste minuut gebeurde dan waar niemand nog had durven op hopen.  Na geharrewar voor doel en een al dan niet voorafgaandelijke fout op de bezoekersdoelman Tom De Schampelaere kon uiteindelijk de ingevallen Thomas Meeuwssen met een harde trap de 2-1 voorsprong binnenknallen.  Nu trokken de bezoekers uiteraard wel met man en macht naar voor maar tevergeefs.  Via een snelle counter dienden zij integendeel de kelk tot op de bodem te ledigen; een voor het overige bijna onzichtbare Koen Carlier deponeerde op mooie wijze de 3-1 eindcijfers in doel.[KVB]