Analyse Diegem mee aan kop

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Diegem mee aan kop
Foto: © SC

Diegem doet het verbazingwekkend goed in derde klasse A. Bijna de helft van de wedstrijden zijn afgewerkt en Diegem staat verrassend aan de leiding, samen met Doornik. Afgelopen weekend moest Turnhout het ontgelden. Maldegem boekte zijn eerste zege van het seizoen. Péruwelz werd door Geel met de grond gelijk gemaakt.
 
KV Turnhout zou wat meer lijn in zijn prestaties moeten krijgen. De laatste weken ging het toch de goede kant uit tegen Maldegem en RC Mechelen. In de partij tegen Diegem liep het echter mis. Aan de rust stond het nog gelijk, maar in de tweede helft nam Diegem afstand. Kenny Jacobs zette Diegem met zijn tweede doelpunt van de avond weer op voorsprong en vlak voor affluiten werd het nog 2-4. Turnhout laat dus weer een steekje vallen en kampeert nog steeds in de rechterkolom. Diegem beent Doornik bij aan de kop van het klassement. 

SK Maldegem verging het tot nu toe veel minder goed. Met amper twee punten uit elf wedstrijden begon Maldegem dramatisch aan de competitie. Afgelopen weekend werd dan toch een eerste keer gewonnen. Dat ging ten koste van RC Mechelen. Beide ploegen scoorden op strafschop alvorens Twum Maldegem naar deze o zo belangrijke zege kopte. Maldegem komt nu in de stand op gelijke hoogte van Harelbeke. RC Mechelen verloor zijn laatste drie matchen en moet oppassen dat het niet helemaal in de degradatiezone beland. 

Péruwelz kent een beetje hetzelfde verloop van het seizoen dan Oudenaarde. Nieuwkomer in derde klasse, goede start en meestrijdend voor de periodetitel, maar daarna een terugval niet kunnen vermijden. Geel maakte Péruwelz helemaal belachelijk. De doelpunten van Vandeweyer vormden de basis voor een zware pandoering. Péruwelz staat wel nog op de zesde plaats. Geel steekt Péruwelz voorbij in de stand en duikt voor het eerst de top vijf binnen.

Indien Torhout heel het seizoen op hetzelfde niveau kan blijven spelen, mag er misschien weer gedroomd worden van de eindronde. Maar het seizoen is natuurlijk nog lang. Torhout mocht alleszins zijn kunnen nog eens tonen tegen Standaard Wetteren. Persoons zette Wetteren twee keer op voorsprong, maar Torhout kwam evenveel keer terug. De kloof tussen beide ploegen blijft zo onaangetast en Torhout bevindt zich nog steeds op de vierde plaats. De puntendeling koste Wetteren de koppositie. 

FCN Sint-Niklaas kon tot nu toe de ambities niet helemaal waarmaken. Tegen Oudenaarde, dat bezig was aan een terugval, moesten de drie punten thuis gehouden worden. Dat lukte echter niet. Sampil zette Oudenaarde zelfs op een 0-2 voorsprong bij de rust. Maar in twee minuten dichtte Sint-Niklaas de kloof. Sint-Niklaas en Oudenaarde deelden de punten en daar is geen van beiden veel mee geholpen. Vooral bij Sint-Niklaas zal het steken dat er voorlopig niets meer in zit dan een plaats in de middenmoot.

SK Londerzeel blijft de gelijke spelen opstapelen. De puntendeling met Doornik was voor Londerzeel al als het achtste gelijkspel van het seizoen. Hierdoor kan Londerzeel zich niet echt naar een veilige zone werken, al heeft de ploeg nog wel wat reserve. Aan de kop van de klassering krijgt Doornik dus het gezelschap van Diegem.

Dan komen we aan bij de wedstrijden in de onderste regionen. SW Harelbeke en Cappellen streden tegen elkaar. Cappellen benutte twee strafschoppen en kon zo toch nog eens winnen. Harelbeke kan al weken geen punten meer pakken, het zal er dus niet makkelijker op worden om de aansluiting met de concurrenten te behouden. Cappellen deelt de tiende plaats met Londerzeel. 

Verbroedering Meerhout moest vermijden dat het in de stand bijgebeend werd door Willebroek-Meerhof. Sinds de komst van de nieuwe trainer had Willebroek-Meerhof twee keer gewonnen. Beide ploegen hadden al één keer gescoord toen Vandenbergh en Meire uitgesloten werden. Meer doelpunten bleven uit. Meerhout en Willebroek-Meerhof geraken zo niet weg uit de onderste regionen. Meerhout behoudt wel zijn voorsprong van drie punten op Willebroek-Meerhof.             
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties