'Henkie is een kanarie'

Julie Néman
| 0 reacties
'Henkie is een kanarie'
Foto: © SC

"Henkie is een kanarie." Met deze woorden dankten de STVV-supporters zaterdag hun nieuwe trainer Henk Houwaart voor de 9 op 9. Iets waar ze al drie jaar op wachtten. "Ik heb in zijn geheel een goede wedstrijd gezien", vond Houwaert. "En een ploeg met een fantastische mentaliteit. De technische staf heeft hier de voorbije weken fantastisch werk geleverd. Ik heb Peter Voets de voorbereiding laten doen op de match, want ik ben hier tenslotte nog maar drie dagen. Tactisch ben ik af en toe tussengekomen. Ik kies hier resoluut voor aanvallend voetbal."

Er werd altijd gezegd dat STVV kwaliteit genoeg had, maar dat het er nooit echt uitkwam. Op Standard bleek dit te kloppen en de overwinning daar zorgde natuurlijk voor groot vertrouwen bij de kanaries. "Ik ben heel tevreden over de manier waarop deze zege er gekomen is", lachte Houwaert. "Alleen in de laatste tien minuten was de organisatie weg. Ik denk dat een aantal spelers al vermoeid waren." 

Voor de volgende opdracht moet STVV naar AA Gent. Niet al te simpel dus. Maar Houwaart heeft ambities. "We gaan proberen kampioen te spelen in de tweede helft van de stand. En wie weet zelfs meer." [AN]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties