Analyse Valencia dieper in de put

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Valencia dieper in de put
Foto: © SC

Valencia heeft tegen Real Madrid mogelijk zijn laatste kans op de titel verspeeld.  De Koninklijke haalde het met het kleinste verschil in Mestalla.  Barcelona won vlot van Villarreal en blijft dus alleen leider, met Sevilla in zijn kielzog.  Subtoppers Atlético, Getafe, Real Zaragoza en Recreativo verloren allen punten.  Onderaan het klassement deed Osasuna de beste zaak door overtuigend te winnen tegen Deportivo.  

De absolute topper van deze speeldag was de partij tussen Valencia en Real Madrid.  De ploeg uit de appelsienenstad kent momenteel een dipje en moest winnen om aansluiting te houden bij de top.  Valencia speelde een behoorlijke wedstrijd, maar miste de nodige slagkracht vooraan.  Villa had nog te veel last van zijn blessure en moest snel afhaken, terwijl Morientes de hele wedstrijd op de bank bleef.  Angulo en Joaquin bewezen dan weer niet de beste afwerkers te zijn.  Eén goeie actie aan de overkant en prima afwerking van Raul volstonden voor de bezoekende zege.  Real volgt zo nog steeds op korte afstand van Barcelona, maar overtuigde alweer niet echt.  Valencia is intussen weggezakt naar de middenmoot. 
 
Koploper Barcelona kende weinig moeite met Villarreal.  De bezoekers, zonder Riquelme, speelden aanvankelijk nochtans goed mee, maar Barça toonde zich een stuk efficiënter en scoorde liefst vier keer.  Ronaldinho tekende voor twee treffers, en het laatste doelpunt was een ware beauty.  De Braziliaan lijkt stilaan dan ook weer de goede vorm te pakken te krijgen en speelt zo alweer een belangrijke rol in de uitstekende reeks van Barcelona.  Tegenstander Villarreal blijft dankzij het puntenverlies van de dichtste concurrenten onderaan in de linkerkolom hangen.  
 
Sevilla maakte korte metten met Athletic Bilbao.  Al na minder dan tien minuten waren de Andalusiërs tot 0-2 uitgelopen.  Athletic kwam wel nog terug tot 1-2, maar leek nooit echt aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. In blessuretijd besliste Fabiano de partij helemaal.  Een uitstekend voetballend Sevilla blijft zo de dichtste achtervolger op Barcelona. Het verschil bedraagt amper één puntje.  Athletic daarentegen lijkt zich steeds meer te ontpoppen tot een van de voornaamste degradatiekandidaten.  Het duel tegen Sevilla was bovendien ook het laatste wapenfeit van Sarriugarte als coach van de ploeg uit Bilbao.  Vandaag werd zijn ontslag immers aangekondigd. 
 
Real Zaragoza beleefde een moeilijke namiddag op het veld van Celta de Vigo.  Diego Milito had zijn ploeg wel al heel vroeg op voorsprong gebracht, maar nog voor het kwartier moesten de bezoekers met een man minder verder.  Celta kwam echter niet verder dan de gelijkmaker vroeg in de tweede helft.  Real Zaragoza blijft wel vierde, Celta hangt in de middenmoot.   
 
Racing Santander en Recreativo maakten er een echte spektakelwedstrijd van.  Er werd maar liefst zeven keer gescoord.  Het was de thuisploeg die met vier treffers aan het langste eind trok en zo verder bouwt aan een stevige thuisreputatie. Zigic was met twee treffers, een assist en een uitgelokte penalty de man van de match.  Racing Santander schuift dankzij deze zege verder op in de middenmoot.  Recreativo staat niet langer op een Europese plek. 
 
Atlético blijft een ploeg van pieken en dalen.  Tegen hekkensluiter Real Sociedad beleefden de Madrilenen geen al te beste avond.  De bezoekende doelman had een belangrijk aandeel in het 1-1 gelijkspel.  Enerzijds keepte hij een puike wedstrijd, anderzijds lag hij ook mee aan de basis van de own goal van zijn ploegmakker Ansotegi.  Atlético mist zo alweer een kans om de top-vier binnen te duiken.  Real Sociedad stapelt de voorbije weken de gelijke spelen op, maar wacht nog steeds op de eerste overwinning.  De rode lantaarn zijn ze intussen wel kwijt aan Gimnástic, dat wel evenveel (of weinig) punten heeft als de Basken.  
 
Osasuna voetbalde tegen Deportivo alle frustraties van zich af.  Na zeven partijen zonder overwinning pakte de ploeg uit Pamplona zwaar uit.  Het werd maar liefst 4-1, met Soldado (twee doelpunten) in een glansrol.  Dankzij deze overtuigende zege komt Osasuna weg uit de degradatiezone.  Deportivo leverde alweer een zwakke prestatie en moet zich dringend gaan herpakken.  De Galiciërs zijn immers al weggezakt naar de rechterkolom. 
 
Getafe blijft thuis voorlopig onoverwinnelijk.  Tegenstander Levante had nochtans zeker de zege verdiend, maar doelman Abbondanzieri was alweer niet te passeren.  Op offensief vlak konden de Madrilenen weinig brengen, zodat een scoreloos gelijkspel de logische uitslag werd.  Getafe staat dankzij het puntenverlies van de concurrenten nog steeds op een Europese plaats.  Levante staat heel wat lager, onderaan in de middenmoot.
 
Betis kon thuis tegen Espanyol een uitstekende zaak doen in de degradatiestrijd.  De Catalanen zijn echter niet voor niets het zwarte beest van de verdiblancos én bovendien de koning van de gelijke spelen de voorbije weken.  Na een penaltydoelpunt van Robert leek Betis de drie punten thuis te kunnen houden, maar Pandiani besliste daar in de slotseconden van de blessuretijd anders over.  Betis komt zo niet echt weg uit de degradatiezone en mist de kans om dichter bij Espanyol en co te komen.  
 
Voor Gimnàstic wil het maar niet lukken.  De Catalanen slaagden er wel nog eens in de weg naar de netten te vinden, twee keer zelfs, maar dat volstond niet om punten te pakken tegen Real Mallorca.  De bezoekers uit de Balearen deden met drie treffers immers net iets beter en pakken na twee nederlagen zo nog eens een overwinning.  Arango zorgde kort voor tijd voor de beslissing.  Gimnàstic neemt na deze nederlaag de rode lantaarn over van Real Sociedad, en nam vandaag afscheid van coach Luis César.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties