Vertrekt Bayern uit de G-14?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vertrekt Bayern uit de G-14?
Foto: © SC

Karl-Heinz Rummenigge, algemeen directeur van Bayern München, heeft in het Duitse weekblad Der Kicker laten uitschijnen dat de club overweegt niet langer deel uit te maken van de G-14. De G-14 is de organisatie die de belangen behartigd van achttien Europese topclubs. De reden waarom de Duitse topper die overweging maakt, is het egoïsme bij de Engelse, Italiaanse en Spaanse afgevaardigden.

"We vragen ons af of het eigenlijk nog wel zin heeft dat we bij de G-14 zitten. De G-14 kan amper nog iets doen. De communicatie met de UEFA en de FIFA is slecht en sommige clubs zijn te veel bezig met eigenbelang. Feitelijk gebeurt er veel te weinig. Egoïsme staat voorop en dat vooral bij de Engelse, Italiaanse en Spaanse clubs. In het voetbal draait het niet om het collectieve belang. Iedereen denkt aan zijn eigen interesses en belangen. Zo zit sport nu eenmaal in elkaar", aldus Rummenigge.

Nog volgens de topman van Bayern München wordt het gat tussen Spanje, Italië, Engeland en de rest van Europa alleen maar groter. "Wat Werder Bremen in deze Champions League laat zien, is eigenlijk een wonder. Als ze straks ten koste van FC Barcelona de volgende ronde van de Champions League bereiken, is dat zelfs een achtste wereldwonder", besluit Rummenigge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties