Famkes Merkem – DVK Haacht

Jan Van Looy
| 0 reacties
Famkes Merkem – DVK Haacht
Foto: © SC

Wij trachten totaal neutraal te blijven, geen pronostieken, maar wensen een wedstrijd te volgen waarvan de uitslag niet zo direct voor 90% voorspelbaar is. Helaas vrezen we voor dit weekend de topploegen links te moeten laten liggen. Het woord “topper” is gekend. Bestaat ook het woord “staarter” als tegenhanger? De spellingscontrole protesteert al. Dus neen.

De Nederlandse spelling heeft ons niet te controleren, wij beschouwen de wedstrijd DV Famkes Merkem – DVK Haacht als meest interessante wedstrijd voor volgend weekend. Beide ploegen promoveerden, beide ploegen sluiten het klassement. Wij klasseren dit als aanpassingsprobleem. Verschil in stamnummer: 6 eenheden, verschil in punten: 3 eenheden, verschil in de rangschikking: 1 plaats, verschil in doelsaldo: 3. De twee ploegen blijken mekaar waard.

Merkem heeft al 4 maal 5 doelpunten moeten slikken, Haacht slechts 2 maal 4. Daar tegenover heeft Merkem al 12 keer gescoord, Haacht telt slechts 2 doelpunten. Veel cijfermateriaal dat ons niet veel wijzer maakt. Bij winst van Haacht blijft onderaan alles nog mogelijk, bij verlies is de ploeg aangewezen op geen eenvoudige achtervolging. Merkem heeft verrast met winst tegen Zuid-West. Is dit elftal bezig aan een opwaardering? Bij winst gaan zij in debat met enkele andere ploegen. De meest mondige verlaat de gevarenzone. Afspraak om 14.30 uur op De Kouter in Merkem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties