Moeilijke klus voor Boom

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Moeilijke klus voor Boom
Foto: © SC

Rupel Boom, waarmee het de laatste tijd toch beter lijkt te gaan, kan dit weekend zijn ware aard laten zien in de uitmatch op Temse. Er staat ook een heus degradatieduel op het programma tussen Wijgmaal en Grimbergen. Berchem geeft Woluwe-Zaventem partij en Meldert speelt de derby tegen Eendracht Aalst.
 
SV Temse brengt al het heel seizoen door mooi voetbal, maar is vooral tijdens de laatste weken helemaal doorgebroken. Indien Temse deze vorm kan aanhouden, zit er misschien wel een eindronde in. Dat zal de periode na nieuwjaar dan moeten uitwijzen. Eerst moet Temse nog voorbij Boom zien te geraken. Boom dichtte tijdens de voorbije weken de kloof met de subtop. Al ligt alles nog vrij dicht bij elkaar. In Temse kan Boom alvast laten zien tot wat het echt in staat is.
 
Olympia Wijgmaal is er niet in geslaagd een val naar de degradatiezone te vermijden. Het is ook al een poos geleden dat Wijgmaal nog eens kon winnen en de wedstrijd tegen rechtstreeks concurrent Grimbergen is daar de unieke gelegenheid voor. Wijgmaal zal wel moeten winnen indien het verlost wil geraken van de voorlaatste plaats. De nederlaag tegen Berchem is in Grimbergen hard aangekomen. Het was voor Grimbergen dan ook al de zevende nederlaag op rij. Het tij zal moeten keren en snel ook. Voor beide ploegen is winst een must. Zeker voor Grimbergen, dat nu al voor de wedstrijd van de laatste kans lijkt te staan.
 
Berchem wist vorige week dus te winnen bij Grimbergen en zo werd een mindere periode doorbroken. Door die overwinning kon Berchem zijn plaats in de subtop behouden. Aangezien de top vier al wel afstand heeft genomen, is het veroveren van de vijfde stek de volgende opdracht voor Berchem. Nu deelt Berchem de zesde plaats met Dilbeek. In de match tegen Woluwe-Zaventem wordt een tweede thuiszege beoogt. Woluwe-Zaventem hoopt dus te profiteren van de mindere thuisreputatie van Berchem. Woluwe-Zaventem boekte in de laatste weken progressie, getuige daarvan de 6-0 overwinning tegen Verbroedering Meldert. Woluwe-Zaventem heeft een overwinning nodig om weer bij de eerste acht terecht te komen.
 
Een 6-0 pandoering om de oren krijgen en de week erna tegen Eendracht Aalst moeten spelen. Er zijn wel prettigere vooruitzichten dan die van Verbroedering Meldert. Die ploeg heeft dus heel wat goed te maken. Meldert zal in deze derby toch zijn beste beentje willen voor zetten. Bovendien heeft Meldert de punten hard nodig indien de club zich naar een veilige zone wil begeven. Of dat voor de winterstop nog gaat lukken, valt toch wel te betwijfelen. Eendracht Aalst verdedigt zijn vijf punten-voorsprong op Bornem en wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal Aalst het niet laten om uit te halen tegen Meldert.
 
Dilbeek draait al van in het begin van de competitie rond de vijfde plaats. Door de nederlaag bij koploper Aalst moet Dilbeek voorlopig wel Rupel Boom voor zich laten. Dit weekend kan Dilbeek dus opnieuw een gooi doen naar die vijfde plaats. Dan moet het wel voorbij Schoten. Deze wedstrijd belooft een moeilijke opdracht te worden voor beide ploegen. Dilbeek mag dan al lang in de subtop staan, Schoten is de laatste tijd uitstekend bezig. Na een nare competitiestart werd Schoten beter en beter met een indrukwekkende inhaalrace tot gevolg. Schoten staat zelf op slechts twee punten van de vijfde plaats. Mits winst steekt Schoten Dilbeek voorbij in de stand.
 
Opwijk heeft een moeilijke periode achter de rug. De knappe eerste periode kende een slecht einde. De nederlaag tegen Aalst leidde immers een 0 op 9 in. Vorige week wist Opwijk dan toch de belangrijke wedstrijd bij Ukkel te winnen. Misschien is Opwijk nu weer terug vertrokken voor een nieuwe reeks. Dat zal aangetoond moeten worden tegen Kampenhout. Met Kampenhout treft Opwijk een erg wisselvallige ploeg. Een zwakke seizoensstart werd afgewisseld met goede prestaties en vier overwinningen op rij waarna er opnieuw een terugval volgde. Met dertien punten is Kampenhout nog zeker niet veilig. Het is voor beide ploegen dus belangrijk om punten te blijven pakken.
 
SK Lebeke-Aalst heeft het al een hele tijd moeilijk. De eerste maand was nog redelijk goed, maar daarna ging het bergaf. Een erg teleurstellende 4 op 24 bracht Lebeke-Aalst toch wel naar de kelder van het klassement eigenlijk. Lebeke-Aalst is wel de ploeg die als laatste Temse punten kon afsnoepen. Maar daar houdt het positieve dan ook op. Een stuntzege tegen SV Bornem is dus exact wat Lebeke-Aalst nodig heeft. Dat wordt uiteraard een zware taak. Bornem verloor immers nog niet buitenshuis. Toch lijkt het bij Bornem allemaal wat minder makkelijk te gaan dan in het begin van de competitie. Bornem rekent alleszins op de drie punten om zo toch Eendracht Aalst nog in het vizier te houden. Bornem moet overigens ook nog Temse achter zich zien te houden.
 
Eén van de weinige wedstrijden die zondag nog om 15u starten is die tussen Ukkel en Eendracht Opstal. Verder wordt enkel Meldert-Aalst zondag om 15u gespeeld. Ukkel leek uitstekend bezig te zijn. Zelfs de aansluiting met de subtop leek niet ver weg. De recente 0 op 6 bracht Ukkel echter weer naar het andere eind van het klassement. De tegenstanders in de laatste matchen waren wel van een serieus kaliber. Ukkel wil nu dus de draad weer opnemen. Dat kan met een overwinning tegen Opstal. Ook Opstal kent min of meer een terugval nadat het zich in de eerste periode toch in de middenmoot wist te nestelen. Opstal kan dus ook een opsteker gebruiken.          
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties