Sint-Niklaas moet zich herpakken

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sint-Niklaas moet zich herpakken
Foto: © SC

Sint-Niklaas is voorlopig niets meer dan een gewone middenmotor. Misschien kan de trainerswissel daar verandering brengen. Dit weekend maakt Sint-Niklaas de moeilijke verplaatsing naar Torhout. Diegem-Maldegem is een duel tussen de eerste en de laatste in de stand. 

Torhout is voor veel ploegen een moeilijk te bekampen tegenstander. Vooral in de eigen Velodroom doet Torhout het tot nu toe voortreffelijk. Er wacht Theo Custers dus een moeilijke eerste opdracht als trainer van Sint-Niklaas. Vorige week mocht Sint-Niklaas zich nog gelukkig prijzen met het gelijkspel tegen Oudenaarde. Sint-Niklaas heeft ondertussen zijn ambities al bijgeschroefd, maar wil natuurlijk toch nog graag hoog eindigen. Het spelpeil zal dan wel moeten verbeteren.

Het kleine Diegem heeft na 12 speeldagen uitzicht op de herfsttitel. Indien Diegem de volgende weken nog goed doorkomt, is het zover. Sinds vorige week staat Diegem samen met Doornik aan de leiding. In de partij tegen Maldegem behoren de drie punten zeker tot de mogelijkheden. Maldegem kon vorige week voor het eerst winnen, maar deelt de laatste plaats nog wel met Harelbeke. Maldegem heeft dus zeker nog punten nodig, maar of dat genoeg is om Diegem aan het wankelen te brengen is maar zeer de vraag.

Standaard Wetteren krijgt het bezoek van RC Mechelen. Wetteren draait nog steeds vlot mee aan de top van het klassement. Winst in Torhout had Wetteren de koppositie opgeleverd, maar dat draaide dus anders uit. Wetteren mocht overigens wel nog blij zijn met dat gelijkspel. Dit weekend gaat men wel voor de volle buit. RC Mechelen lijkt immers een haalbare tegenstander te zijn. Mechelen verloor zijn laatste drie duels en is dringend aan puntenwinst toe. Een stunt in Wetteren kan Mechelen goed gebruiken om zich af te scheiden van de degradatiezone.

Geel werkt rustig verder aan zijn opmars. Tegen SW Harelbeke zouden de drie punten voor het grijpen moeten liggen. Al blijft het toch oppassen, twee weken geleden moest Geel zich thuis ook met een punt tevreden stellen tegen Londerzeel. Maar daar zat de doelman van Londerzeel voor een groot stuk tussen en Londerzeel wordt toch nog iets hoger ingeschat dan Harelbeke. De youngsters uit Harelbeke pakken al weken geen punten meer en krijgen het steeds moeilijker in de strijd om het behoud. Puntenwinst op Geel is dus meer dan welkom.

Vorige week nog verloor Harelbeke nog met 0-2 van Cappellen. Voor Cappellen was dat natuurlijk een belangrijke zege. Cappellen doet zijn uiterste best om onderaan weg te geraken, maar dat blijkt niet evident te zijn. Toch staat Cappellen niet zover van een plaats in de bovenste klassementshelft en mits een nieuwe zege dit weekend kan Cappellen misschien eindelijk vertrokken zijn. Verbroedering Meerhout zal er alles aan doen om dat te vermijden. Meerhout kan overigens op gelijke hoogte van Cappellen komen door zelf te winnen.

Van alle ploegen die zo verrassend goed aan de competitie begonnen, houdt Doornik het langst stand. Al moet Doornik nu wel Diegem naast zich dulden. Doornik en Diegem waren trouwens ook het eerste echte leidersduo in het begin van de competitie. Doornik zal in ieder geval tegen Péruwelz de drie punten willen thuishouden. Péruwelz kon een terugval niet vermijden, al staat de ploeg nog altijd op de zesde plaats. Péruwelz moet toch op zoek naar eerherstel na het debacle tegen Geel.

SV Oudenaarde trapt zaterdag om 18u al de twaalfde speeldag op gang. Tegenstander is SK Londerzeel. Oudenaarde wist op het veld van Sint-Niklaas dus voor het eerst in weken een nederlaag te vermijden. Het punt dat bij Sint-Niklaas behaald werd, kan misschien wel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Oudenaarde. Oudenaarde lijkt nu klaar om nog eens voor de overwinning te gaan. Londerzeel heeft de puntjes nog altijd nodig en wil waarschijnlijk ook wel eens iets anders dan al die gelijke spelen.

Dat het met Willebroek-Meerhof beter gaat sinds de trainerswissel is zo goed als ontegensprekelijk. Dat betekent echter niet dat Willebroek-Meerhof zich al buiten de gevarenzone bevind. Willebroek-Meerhof mikt vooral op de terugronde, maar het is toch belangrijk om in de heenronde nog zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Tegen KV Turnhout bijvoorbeeld. Turnhout staat netjes in de middenmoot en wil de thuisnederlaag tegen Diegem van zich af spelen.         
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties