Spektakel in Genoa-Juventus

Maarten Vandenabeele

In een volgepakt Marassi stonden Genoa en Juventus tegenover elkaar in de topper van de veertiende speeldag van de Serie B. Na een spektakelstuk deelden de titelkandidaten de punten.

Bij het begin van de wedstrijd werd Buffon gehuldigd als beste doelman ter wereld. De nationale nummer 1 gaf weer een staaltje van zijn kunnen in de eerste helft.

Thuisploeg Genoa trok onmiddellijk alle registers open en de verdediging van de Bianconeri kwam onder druk te staan. Toch scoorde Juve al na 4 minuten, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Coppola vuurde aan de overkant naar doel maar Buffon devieerde in hoekschop. Op die corner veegde Balzaretti de bal net voor de lijn weg. Even later haalde Greco uit, maar zijn schot scheerde de dwarsligger.

Juve liet zich ook niet onbetuigd en Bojinov haalde even voor het halfuur zwaar uit maar Botta sprong in de baan van het schot. Kort daarna beging Birindelli een overtreding in de 16: strafschop. Topschutter Adailton trapte naar de hoek maar Buffon reageerde ijzersterk en hield zijn net schoon. In de 41e minuut ging een schot van Botta maar net voorlangs: de bal raakte de paal.

Na de rust leek Genoa wat gas te moeten terugnemen maar na 7 minuten ging Coppola aan de haal en Buffon moest alles uit de kast halen om de 0 te houden. Aan de overkant liet Bojinov zich in laatste instantie nog de bal afhandig maken, toen hij alleen voor Barasso verscheen. De Bulgaar snoepte even later De Rosa de bal af maar zijn schot richting tweede paal werd in hoekschop afgeweerd.

In de 70e minuut kreeg Juventus een vrije trap, net voor de rechthoek. Nedved, tot dan toe vrij onzichtbaar, knalde de bal voorbij Barasso in doel, nadat zijn schot afweek op Juric. Twee minuten later kopte Boumsong krachtig naar doel maar Barusso pakte in twee tijden. Genoa reageerde gevat op de achterstand: nauwelijks drie minuten na de 0-1 was Juric net iets sneller dan een uitkomende Buffon en schoot de bal met buitenkant links binnen: 1-1 (foto).

In een bloedstollende finale, waarbij beide ploegen voor de volle buit gingen, veranderde de stand niet meer. Nedved kreeg in de extra tijd nog een rode kaart na een forse overtreding op Bega

Juve komt voorlopig naast Napoli aan kop, maar de Napolitanen spelen morgen nog. Genoa staat 3 punten achter het leidersduo.