Wordt Turaci alsnog Rode Duivel?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wordt Turaci alsnog Rode Duivel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goed nieuws voor de Rode Duivels en bondscoach René Vandereycken. Volgens de Waalse krant La Dernière Heure heeft Onder Turaci, verdediger van de Turkse topclub Fenerbahçe SK, de Rode Duivels nog niet definitief uit zijn hoofd gezet. De verdediger kan trouwens nog altijd niet uitkomen voor de Turkse nationale ploeg en vindt dat hij nu al twee jaar tijd aan het verliezen is. Op Sporza.be reageert de KBVB  voorzichtig: "In principe kan hij voor België spelen", luidt het aan de Houba de Strooperlaan.

Onder Turaci, ex-Standard en ex-La Louvière, zette een procedureslag in om voor de Turkse nationale ploeg te mogen spelen en niet voor België, maar die zaak blijft maar aanslepen. "Ik ben nu twee jaar tijd aan het verliezen en ik voel me nochtans klaar voor een nationale ploeg. Als de zaak blijft aanslepen, dan bel ik naar Vandereycken en zeg ik dat ik helemaal ter beschikking sta voor België. Maar ik moet wel nog even nadenken." 

Turaci was in het verleden een vaste waarde in het Belgische beloftenteam, maar op 22-jarige leeftijd besloot hij dat hij liever voor Turkije zou spelen. Toen was hij eigenlijk al te oud en dus werd hij ook opgeroepen door René Vandereycken voor de vriendschappelijke interland tegen Luxemburg begin dit jaar. Turaci bedankte echter voor de eer en weigerde uit te komen voor de Rode Duivels. Vandereycken reageerde ontgoocheld en zei toen dat Turaci niet correct was en dat hij op deze manier de deur voor de Rode Duivels definitief dicht had geslagen.

De KBVB liet verstaan dat Turaci nog altijd voor België kan spelen omdat hij nog steeds geen officiële interland heeft afgewerkt met de Turken. Wel speelde hij al eens een vriendschappelijke interland met de Turkse elf maar de Turkse voetbalbond liet dan na om een document te sturen naar de wereldvoetbalbond Fifa waardoor Turaci definitief voor hen zou mogen spelen. [AN]

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties