Analyse Temse blijft zeges opstapelen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Temse blijft zeges opstapelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SV Temse blijft maar winnen in vierde klasse B. De club rukt nu zelfs op naar de tweede plaats in de rangschikking. Want Bornem verloor verrassend van Lebeke-Aalst. Hierdoor kon Eendracht Aalst zijn voorsprong ook verder uitdiepen. Onderin won Grimbergen de zespuntenmatch tegen Wijgmaal. 

SV Temse raast de laatste weken als een pletwals door de competitie. Met Boom trof Temse afgelopen weekend wel een sterke tegenstander. Boom had de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen, maar liet een penalty onbenut. Een andere strafschop ging wel binnen. Temse-doelman De Grave werd voor de tweede keer op rij uitgesloten. Met een man minder kon Temse de situatie alsnog ombuigen. Temse benutte zelf ook een strafschop en kwam een kwartier voor tijd zelfs nog aan de winning-goal. Hierna werd ook Meeuwsen van Boom met rood van het veld gestuurd. Er viel dus heel wat te beleven in deze interessante wedstrijd en uiteindelijk was het Temse dat aan het langste eind trok. Temse rukt nu zelfs op naar de tweede plaats, op zeven punten van leider Aalst. Boom werd een halt toegeroepen en valt terug naar een gedeelde zesde plaats.

SK Lebeke-Aalst was al een aantal weken wanhopig op zoek naar de zege. Aangezien Bornem over de vloer kwam, leek die overwinning minstens nog een weekje uit te blijven. Niets bleek minder waar. Lebeke-Aalst kwam nochtans al in de eerste minuut op achterstand. De rest van de partij was Lebeke-Aalst wel bij de pinken zodat de drie punten thuis gehouden werden. Lebeke-Aalst schuift door deze driepunter uiteraard enkele plaatsen op. Bornem ziet Temse voorbij gaan in de stand, maar heeft wel nog twee punten meer dan Opwijk. 

Verbroedering Meldert maakte zich op voor het bezoek van buur Eendracht Aalst. Meldert kreeg vorige week nog een pak slaag van Woluwe-Zaventem en de match tegen de leider zou ook een zware taak worden. Eendracht Aalst klaarde beheerst de klus en vergroot door deze derbyzege de voorsprong op SV Bornem. Eendracht Aalst is meteen ook herfstkampioen. Meldert pakt in de volgende twee wedstrijden best nog punten. Anders eindigt Meldert de heenronde alvast in de degradatiezone. 

Wijgmaal zag de wedstrijd tegen Grimbergen aan als een gelegenheid om nog eens de drie punten te pakken. Grimbergen vocht voor zijn laatste kansen op het behoud en moest absoluut winnen. Dat gebeurde ook, met het kleinste verschil. Voor Wijgmaal is dit een enorme domper. Wijgmaal komt zelf immers meer en meer in de problemen. Grimbergen doet door deze cruciale zege uiteraard enorm veel vertrouwen op, maar heeft wel nog veel werk voor de boeg.

Ukkel en Eendracht Opstal stonden voor een belangrijke wedstrijd. Het verloop van hun seizoen is gelijkaardig. Beide ploegen leken het aardig te doen, maar de laatste tijd vielen de resultaten een beetje tegen. Zowel Ukkel als Opstal moest opletten dat het niet te ver richting degradatiezone zakte. Opstal behaalde een belangrijke zege en doet net als Lebeke-Aalst dit weekend een goede zaak. Ukkel raapte geen punten in de laatste drie wedstrijden en moet het tij zo snel mogelijk weer laten keren.

Met Dilbeek en Schoten stonden twee subtoppers tegenover mekaar. Al moest Schoten zich voorlopig nog wel tevreden stellen met een plaats in de middenmoot, maar de ploeg stak de laatste tijd toch in goede vorm. Niet onverwacht deelden deze ploegen de punten. In de stand verandert er dan ook bitter weinig. Dilbeek ziet Berchem weglopen, maar komt wel op gelijke hoogte van Boom. Schoten staat nog steeds op de achtste plaats, met één puntje minder dan Dilbeek.

Opwijk kon voor de derde keer op rij zijn thuiswedstrijd niet winnend afsluiten. Na de uitzege in Ukkel leek Opwijk nochtans klaar voor de thuisoverwinning die de heropstanding in gang zou zetten. Kampenhout de punten ook nodig om achteraan weg te geraken en liet geen doelpunt binnen. De doelmannen van beide ploegen hielden hun netten schoon. In principe zijn de clubs daar niet zoveel mee geholpen. Opwijk is nog steeds vierde, maar blijft in het zog van Temse en Bornem. Kampenhout deelt de twaalfde plaats met Ukkel. 

Voor Berchem lijkt het de goede kant uit te gaan. De overwinning tegen Woluwe-Zaventem betekende een 6 op 6 waarmee Berchem de voorgaande mindere periode achter zich liet. Berchem is op weg om de heenronde toch nog sterk te eindigen. De rode kaart van Cadima hielp ook weg. Diep in de tweede helft zorgde Papa Sanou voor zekerheid. Woluwe-Zaventem heeft het op verplaatsing toch nog dikwijls lastig en posteert op de elfde plaats. Berchem klimt naar de vijfde stek.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties