Wenger: 'Chelsea beter door Shevchenko'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wenger: 'Chelsea beter door Shevchenko'
Foto: © SC

Dit weekend staat Chelsea-Arsenal geprogrammeerd in de Premier League en dus gaat ook Arsenal-manager Arsène Wenger zijn zegje doen over Andriy Shevchenko. De Fransman vindt dat Shevchenko Chelsea dit seizoen sterker gemaakt heeft terwijl José Mourinho van mening is dat de Oekraïner niet onaantastbaar is binnen zijn ploeg en hoopt dan ook dat Shevchenko beter gaat presteren in de toekomst. Met het zich bemoeien met de zaken bij Chelsea heeft Wenger alvast de mentale oorlog tussen beide teams geopend.

Wenger vindt dat vooral Didier Drogba beter is gaan spelen sinds de komst van Shevchenko. "Drogba was altijd al een goede speler, maar hij is nu nog beter omdat hij samen kan spelen met Shevchenko. Hij krijgt meer ondersteuning en de verdedigers worden afgeleid. Bovendien is er nu iemand die gaten voor hem maakt", aldus Wenger.

"Ook voor verdedigers is het nu lastiger met die twee spitsen. Dat geeft Drogba meer vertrouwen en meer kansen. Daarnaast denk ik ook dat Chelsea nu veel aanvallender speelt dan vorig jaar", aldus Wenger die ook denkt te weten waarom Sheva zo moeilijk zijn draai weet te vinden in Engeland. "Het duurt zes maanden om je aan te passen aan de snelheid van het spel. Of je nu oud of jong bent. Ik heb Andriy hoog zitten en dat al van in de tijd dat hij nog voor Dynamo Kiev speelde. Hij is gewoon erg slim en dat wordt niet altijd genoeg gewaardeerd", besluit de coach van The Gunners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties