Defour: 'Aanvaard de excuses van Blondel niet'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Defour: 'Aanvaard de excuses van Blondel niet'
Foto: © SC

Het gespreksonderwerp na de beladen topper tussen Club Brugge en Standard was de aanslag van Jonathan Blondel op Steven Defour. Na vijf minuten voetballen werd de Standard-middenvelder al tegen het gras getorpedeerd. Defour strompelde wel nog twintig minuten voort maar werd dan noodgedwongen vervangen.

"Hoe erg de schade aan mijn knie en enkel is, moet nog blijken. Ik heb wel een snijwonde van vier studs", vertelde Defour aan de sportmedia. "Blondel heeft wel zijn excuses aangeboden, maar ik heb ze nog niet aanvaard. Wat bezielt er hem eigenlijk om zo de botte bijl boven te halen. Eerst geeft hij mij een doodschop en dan gaat meneertje door de benen van Sergio Conceiçao en is hij verwonderd dat hij geel krijgt. Eigenlijk verdiende hij drie keer donkerrood", besluit Defour.

Jonathan Blondel van zijn kant is zich van geen kwaad bewust. "Ik daag iedereen uit om naar de beelden te kijken. Ik raak eerst de bal, na een zuivere tackle. Mijn tweede been slaat ongelukkig tegen de knie van Defour. Ik ga die jongen toch niet opzettelijk blesseren. Trouwens, ik heb veel respect voor de voetballer Defour", aldus de jonge Waal. Trainer Emilio Ferrera verdedigt in Het Nieuwsblad zijn speler. "Blondel had zeker niet de bedoeling er stevig in te vliegen. Hij struikelde gewoon. Het zag er veel erger uit dan het was", aldus de Brugse oefenmeester die toch maar best even de beelden zou bekijken.

Ook scheidsrechter Johny Ver Eecke die, ondanks zeer uiteenlopende meningen, een zeer degelijke wedstrijd floot, reageerde na afloop van de match. "Ik heb de fout niet goed gezien. Enkele spelers belemmerden mij het zicht, dus toen hij Conceiçao aanpakte, was een gele kaart logisch", legde de Stasegemnaar uit in Het Nieuwsblad. Overigens is op de beelden ook goed te zien dat Ver Eecke last had van de laaghangende zon op het moment van de tackle waardoor het des te moeilijker was de fase goed te beoordelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties