Lentezon Beerse - DV Famkes Merkem 1 - 0

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Lentezon Beerse - DV Famkes Merkem 1 - 0
Foto: © SC

Zespuntenmatch verdiend voor de thuisploeg
 
 
Een cruciale wedstrijd voor beide elftallen. Lentezon moest winnen om niet op de voorlaatste plaats te kamperen voor een tijdje. Merkem had dankzij een verrassende overwinning op Zuid-West Vlaanderen en een monsterscore thuis tegen hekkensluiter DVK Haacht blijk gegeven van goede vorm. Een bezoekende overwinning zou hen uit direct degradatiegevaar brengen.
 
 
 
De bezoekers duidelijk met het meeste vertrouwen gestart. Toch was de counter van Lentezon scherp. Kim Verlooy verplichte Celine Finet tot een mooie redding. Merkem reageerde met een vrije trap die gevaarlijk voor doel werd gebracht. Aafke den Ridder mocht allen op Finet af, maar besloot te gehaast. Aan de overkant trapte Lien Vanassche nipt voorlangs. Finet weer scherp op een kopbal van Vicky Tas. De thuisploeg nam gaandeweg toch de wedstrijd in handen. De bezoekers moesten zich beperken tot georganiseerd weerwerk. In de 40’ dan de voorsprong voor de thuisploeg. Een hoekschop werd binnengekopt door Vicky Tas. Net voor rusten bijna 2-0. Het schot van Maureen de Keyser scheerde de lat.
 
 
De thuisploeg wou de wedstrijd meteen in de juiste plooi leggen in het begin van de tweede periode. Aafke den Ridder had pech toen ze voor de tweede keer in de wedstrijd alleen voor Finet opdook. Balbezit en veldoverwicht voor de thuisploeg en de Famkes konden slechts één keer dreigen op het kwartier via Lien Vanassche. De thuisploeg verzuimde echter om hun overwicht verder uit te diepen en dat kwam hen in de slotfase nog bijna duur te staan. Bij de enige echte vlijmscherpe counter van de bezoekers, in blessuretijd dan nog, moest Veerle Willekens al haar kunsten tonen om de drie punten thuis te houden.
 
 
Een oververdiende overwinning voor de thuisploeg die zich nodeloos in de problemen bracht op het einde van de wedstrijd. Hopelijk is deze eerste thuisoverwinning van het seizoen het sein om eindelijk op regelmatige basis punten te gaan pakken. Iets wat met deze groep eigenlijk nooit een probleem zou mogen zijn.
 
Doelpunt: 40’ Vicky Tas (1-0)
 
KFC Lentezon Beerse: Veerle Willekens, Elke Somers, Anja Poels, Sofie Aerts, Aafke Den Ridder, Maureen De Keyser, Gitte Mateusen, Nele Saelen, Kim Verlooy (71’ Greet Quaghebeur), Tinne Van Huele, Vicky Tas ( 68’ Steffi Peeters), Sanne Van de Moer
 
 
 
 
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties