Hellas Verona wisselt van coach

Hellas Verona wisselt van coach
Foto: © SC

Hellas Verona heeft zaterdag Massimo Ficcadenti de laan uitgewezen en hem vervangen door Gianpiero Ventura (foto). Verona leed zaterdagavond zijn elfde nederlaag van het seizoen en staat daarmee in de degradatiezone.
 
Algemeen directeur Pietro Arverdi d’Emilei: “Na de laatste nederlaag tegen Mantova heb ik beslist dat mijn eigen geweten niet meer kon doen dan coach Massimo Ficcadenti en zijn staf te ontslaan en hen te bedanken voor het werk dat ze gedaan hebben.”
 
“De nieuwe coach zal Ventura worden. Ik ben ervan overtuigd dat dit de enige mogelijke oplossing is om het team opnieuw te laten draaien.” Voorzitter Giambattista Pastorello voegde er nog aan toe dat in één van de komende dagen er een verklaring naar buiten zal komen om de intenties van de club te verklaren.
 
Ficcadenti stond al aan het roer van Hellas Verona sinds de zomer van 2004, maar werd dus nu opzij geschoven voor Ventura. Die laatste heeft al een pak ervaring bij ondermeer Venezia, Lecce, Cagliari, Sampdoria, Udinese en Napoli. Vorig seizoen was Ventura nog in de Serie A actief bij Messina.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie B

Nieuwste reacties