De talenten van morgen (2)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De talenten van morgen (2)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag deel 2 in 'De talenten van morgen' waarbij we de gemiddelde sportief directeur van iedere club de raad willen geven enkele buitenlandse talenten in het oog te houden in plaats van nog maar eens een blik onbekende Roemenen, Bulgaren, Macedoniërs of Slovaken open te trekken. Vandaag maken we onder meer kennis met talenten uit Denemarken, Kroatië en de Faroër-Eilanden.

KROATIË: Ante Rukavina
(NK Sibenik, 20 jaar)

Ante Rukavina geldt als het talent voor de toekomst in Kroatië. De jonge aanvaller is zeer snel en technisch aangelegd. Hij werd een leider bij zijn club NK Sibenik en dankzij hem kon die club terug de stap zetten naar de hoogste klasse in Kroatië. Met acht doelpunten in de heenronde dit seizoen trok hij de aandacht van Dinamo Zagreb en Hajduk Split, de grote clubs van het land. Toch is het niet zeker of hij die stap wel zal maken want ook Olympique Lyon en Arsenal liggen op de loer.

CYPRUS: Konstantinos Makridis
(APOEL Nicosia, 24 jaar)

Makridis is een kleine aanvallende middenvelder en één van de grootste talenten op het eiland. In 2004 verruilde Makridis Apollon Limassol voor APOEL Nicosia. 2006 was een zeer succesvol jaar voor de international. In 2005 scoorde Makridis overigens een prachtig doelpunt in de derby tegen Omonia Nicosia toen hij vanop de eigen helft de doelman van de tegenpartij met een lange bal kon verschalken.

TSJECHIË: Jan Blazek
(Slovan Liberec, 18 jaar)

Deze aanvaller is een ster in wording in Tsjechië. Hij stormde door de Tsjechische competitie en schitterde ook in de Europese bekers. Hij veroverde een basisplaats in het kampioenenelftal van Slovan Liberec en scoorde sinds de zomer twee keer in de competitie en bovendien was Blazek ook tweemaal trefzeker in de Uefabeker. Op het EK voor spelers onder 19 jaar werd hij afgelopen zomer met Tsjechië derde. Ondertussen speelt de 18-jarige Blazek al voor de nationale beloften van zijn land.

DENEMARKEN: Mikkel Thygesen
(FC Midtjylland - 22 jaar)

De 22-jarige Thygesen is een grote, krachtige aanvallende middenvelder. Sinds de herfst heeft hij zich erg laten opvallen in de Deense hoogste klasse en met zijn hulp staat FC Midtjylland zelfs op een tweede plaats in de competitie. Sinds zijn overstap van BK Frem naar Midtjylland heeft hij zich constant verder ontwikkeld. Zijn prestaties zijn ook de Deense bondscoach Morten Olsen niet ontgaan, want Thygesen maakte op 15 november in Praag zijn debuut voor de Deense nationale ploeg tegen Tsjechië.

FAROËR-EILANDEN: Símun Samuelsen
(Keflavik, 21 jaar)

Jawel, ook tussen de schapen en de imposante rotsformaties op de Faroër-Eilanden ontwikkelt zich voetbaltalent. Símun Samuelsen is de naam. Hij is een aanvallende middenvelder die ook als spits kan uitgespeeld worden. Hij maakte zijn internationaal debuut al op 18-jarige leeftijd en staat regelmatig in de basis van de nationale ploeg. Hij is technisch onderlegd en heeft een groot fysiek vermogen waardoor hij verder kan mikken dan zijn IJslandse club Keflavik. 

ZIJN ER OOK NOG...

Nikita Andreev - Estland
(Levadia Tallinn, 18 jaar): Andreev is een technisch snelle aanvaller die zeventien keer scoorde voor kampioen Levadia. Slecht nieuws is er evenwel voor Estland, want Andreev heeft Russische roots en koos om voor Rusland uit te komen.

Nika Gelashvili - Georgië (WIT Georgia Tbilisi - 21 jaar): Gelashvili staat pas dit seizoen in de basis toen een andere aanvaller vertrok. Hij ontpopte zich meteen als doelpuntenmaker. Hij is kopbalsterk, heeft een krachtig schot en is aartsgevaarlijk in het zestienmetergebied. Hij is dan ook voorlopig topschutter in de Georgische hoogste klasse.

Toto Tamuz - Israël (Beitar Jeruzalem - 18 jaar): Tamuz is een aanvaller met Nigeriaanse roots. Hij speelt pas sinds deze zomer in de hoofdstad. Tamuz scoorde sindsdien vier keer in tien partijen. Acht keer was hij zelfs invaller. Hij maakte ook al zijn debuut voor Israël en scoorde toen zelfs tegen de met 4-1-gewonnen partij tegen Andorra in het kader van Euro 2008.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties