De talenten van morgen (4)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De talenten van morgen (4)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag volgt het vierde en voorlaatste deel over onze onbekende en onbeminde talenten die de volgende jaren het goede weer kunnen maken in Europa en voor onze Belgische voetbalclubs best nog wel betaalbaar zijn. Vandaag maken we dan ook kennis met een jeugdproduct uit Malta, interessante talenten vanop de Britse eilanden en de Poolse killer van de Rode Duivels.

MALTA: Andre Schembri
(FC Marsaxlokk - 20 jaar)

Nog maar 20 jaar oud en nu al een held in Malta. Deze aanvaller scoorde beide doelpunten voor zijn land in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije die de eilandbewoners overigens met 2-1 worden. Maltees topvoetballer worden zit trouwens in de familie want ook zijn vader en grootvader speelden ooit voor het nationale elftal. Grootvader Salvinu Schembri was trouwens de kapitein van Malta toen het in 1957 de eerste officiële interland speelde. Wordt hij de opvolger van Carmel Bussutil in België?

NOORD-IERLAND: Chris Morrow
(FC Crusaders - 20 jaar)

Vlotscorende middenvelders zijn een groot wapen in het hedendaagse voetbal, dus is de Noord-Ierse voetbalclub Crusaders erg blij met Chris Morrow zo'n exemplaar te hebben rondlopen. Hij heeft een heel goed afstandsschot en dat leidde al tot acht doelpunten dit seizoen waarmee hij clubtopschutter is. Dankzij zijn aanwezigheid kon FC Crusaders vorig seizoen de promotie afdwingen en terugkeren naar de Noord-Ierse Premier League waar het nu knap op een vijfde plaats staat.

NOORWEGEN: Edu
(Lyn Oslo - 20 jaar)

Edu, een Nigeriaan, kwam in Noorwegen aan in de schaduw van John Obi Mikel maar hij mocht niet meteen spelen omdat zijn papieren niet in orde waren. Maar eens hij in de zomer  op het veld verscheen, maakte Edu, voluit Chinedu Obasi Ogbuke, indruk met zijn snelheid en schitterende balcontrole. Acht doelpunten in dertien competitiewedstrijden waren genoeg om hem tot Speler van het Jaar te bombarderen. Veel volgers van het Noorse voetbal verwachtten dan ook dat hij de club zou verlaten. Een transfer naar Lokomotiv Moskou sprong op het laatste nippertje af en nu wordt verwacht dat hij naar de Premier League zal trekken.

POLEN: Radoslaw Matusiak
(GKS Belchatow - 24 jaar)

Deze jonge aanvaller zal ongetwijfeld een belletje doen rinkelen. Hij was de man die de 0-1 scoorde voor Polen in het Koning Boudewijnstadion. Matusiak is snel, technisch onderlegd, intelligent en maakt goed gebruik van de ruimtes die hij soms krijgt. Hij had dan ook een groot aandeel in de promotie van Orest Lenczyk - tot GKS Belchatow omgedoopt - naar de Ekstraklasa. Hij speelde al voor bij LKS Lodz, Wisla Plock en Szczakowianka Jaworzno en met zijn drie doelpunten in vijf wedstrijden voor de Poolse nationale ploeg, lijkt het er op dat hij snel naar het buitenland zal verhuizen.

IERLAND: Kevin Deery
(Derry City - 22 jaar)

Deery speelt al sinds zijn 16de (!) in het eerste elftal van Derry City maar ontpopt zich nu als een sleutelspeler in het team. Derry City pakte met hem op de voorgrond de League Cup en de Ierse beker en deed het goed in de Uefabeker (naar Ierse normen). Bovendien pakte hij nu ook selecties voor de Ierse beloften en werd hij uitgeroepen tot Ierse Jonge Voetballer van het Jaar. 

ZIJN ER OOK NOG...

Filip Ivanovski - Macedonië (Makedonija Skopje - 20 jaar): Werd met 22 doelpunten al topschutter in Macedonië afgelopen seizoen en is Macedonisch belofteninternational. Met een solo van 50 meter bezorgde hij met een schitterend doelpunt zijn club de beker.

Alexandru Epureanu - Moldavië (Sheriff Tiraspol - 20 jaar): Brak vorig jaar helemaal door bij zijn club en maakte al zijn debuut in het nationale team. Hij is een verdedigende middenvelder maar kan ook een rij achteruit geschoven worden. Hij geeft blijk van spelintelligentie en een goed positiespel. 

Aldo Simoncini - San Marino (San Marino Calcio - 20 jaar): Ze kunnen een goede doelman gebruiken bij San Marino en Simoncini blijkt een groot talent. Giampaolo Mazza, bondscoach van de dwergstaat, noemt hem 'de toekomst van onze nationale ploeg'. Maakte vorig jaar zijn debuut in het nationale elftal van San Marino.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties