Feyenoord uitgesloten van Uefa-cup

Kristof Blomme
| 0 reacties
Feyenoord uitgesloten van Uefa-cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beroepscommissie van de Uefa heeft een uitspraak gedaan in de zaak-Feyenoord. De Rotterdammers mogen dit seizoen niet meer Europees voetballen en bovendien moet er een serieuze boete betaald worden. 

Eerder meldden we jullie al dat de aanklager van de Uefa in beroep ging tegen de uitspraak in de zaak-Feyenoord. De Rotterdammers kregen een voorwaardelijke schorsing en een boete. De aanklager eiste echter dat Feyenoord een effectieve schorsing van twee jaar kreeg. 

Nu heeft de beroepscommissie van de Uefa een verdict geveld. Feyenoord mag dit seizoen niet meer Europees voetballen. De Nederlandse club mag dus een streep trekken door de dubbele confrontatie met Tottenham in februari. Verder kreeg het een boete van 100.000 Zwitserse frank, iets meer dan 61.000 euro. Volgende week wordt beslist wie de plaats van Feyenoord inneemt. De kans is groot dat Tottenham rechtstreeks doorstoot naar de volgende ronde.

Feyenoord liet al weten zeer ontgoocheld te zijn over de uitspraak. "Dit is een zware klap voor ons en voor al wie Feyenoord een warm hart toedraagt. Wij konden de verantwoordelijkheid voor die, ons onbekende, personen niet dragen. Wij worden gestraft voor het gedrag van asocialen, terwijl wij ze niet uitgenodigd hadden", aldus Onno Jacobs, directeur van Feyenoord.

De Rotterdammers denken eraan om eveneens in beroep te gaan tegen deze beslissing. Dat kan enkel bij het TAS, het hof voor sportarbitrage in Lausanne. Dat beroep heeft echter geen opschortende werking.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties