Trainers na KVM - OHL

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM - OHL
Foto: © SC

Guido Brepoels, even leek het erop dat jullie een nachtmerrie gingen beleven na dat vroege doelpunt maar jullie kunnen direct tegenscoren?
 
"Ja, ik wist voor de wedstrijd dat het allemaal top moest zijn vandaag. Om te winnen moesten we ook wat geluk hebben. We komen direct 1-0 achter, we kunnen dan ook wel direct tegenscoren. Ik vond KV Mechelen heel sterk spelen maar toch vond ik dat het tweede doelpunt te vermijden was. We gingen dan rusten bij een 2-1 stand en ik heb dan ook gevraagd om in de tweede helft door te dekken en 1 op 1 te gaan spelen. Dat deden ze dan ook vrij aardig maar dan krijg je dat derde doelpunt een beetje ongelukkig tegen en dan loop je achter de feiten aan natuurlijk. KV Mechelen was vandaag gewoon een klasse beter dan ons."
 
Jullie pakken vandaag heel wat gele kaarten?
 
"Ja, we kwamen iets tekort op het middenveld. We kwamen altijd een stapje te laat en dan pak je gemakkelijk gele kaarten natuurlijk."
 
Janssens en Francis zijn met een pijnlijke grimas van het veld gegaan. Zijn de blessures ernstig?
 
"Het valt allemaal wel mee."
 
Volgende week spelen jullie tegen Ronse. Jullie komen dan onder druk te staan en mogen die wedstrijd niet verliezen?
 
"We staan al heel het seizoen onder druk. Voor het seizoen dichtte iedereen ons een plaats in top vijf toe maar ik wist dat we het moeilijk gingen krijgen omdat we op het middenveld te weinig loopvermogen hebben en dat we voorin een beetje balvastheid missen en dat bleek vandaag weer. We hebben in het tussenseizoen twee mensen weggedaan en ook bewust weggedaan en tot hiertoe is er nog geen versterking gekomen. Ik ga niet panikeren, ik heb gezien dat de ploeg kan knokken. Als we Remy kunnen fit houden en de blessures meevallen, dan denk ik wel dat er nog wat gaat uitkomen."
 
Peter Maes, je zei dat de ploeg na Zulte Waregem er vandaag terug moest staan. Opdracht volbracht?
 
"Meer dan dat, als ik het vandaag zo zie, vraag ik me af waar dat gaat eindigen. Ik vind het fantastisch wat de ploeg vandaag doet. Na zo'n wedstrijd tegen Zulte Waregem hebben ze vandaag de draad schitterend terug opgepikt en een goede mentaliteit getoond. Er was een heel goed balcirculatie. Je ziet ook dat de jongens die we binnengehaald hebben iets teweeg brengen in deze groep. Iedereen wil spelen en zo worden ze ook allemaal sterker. Ik ben vooral tevreden dat ik vandaag in balverlies een heel goed Mechelen heb gezien."
 
Asare krijgt een gele kaart op het moment dat hij zelfs niet bij de actie betrokken is. Het was zijn derde dus jullie zullen hem moeten missen op Deinze volgende week.
 
"We staan nog met verschillende jongens op twee gele kaarten. Zolang ze niet tegelijk vallen, is het geen probleem. We moeten ze stelselmatig wegwerken."
 
Dunkovic heb je een half uurtje laten spelen, hij heeft getoond dat hij iets in zijn mars heeft.
 
"We hadden al heel snel gezien dat onze spelerskern iemand nodig had die een laatste bal in zijn voeten heeft en ik vind dat hij dat vandaag al heeft laten zien. Maar dat is het belangrijkste feit niet, het belangrijkste is dat we de groep steeds sterker maken en dat ze elkaars niveau optillen. Iedereen wil spelen en hij zal ook moeten knokken voor zijn plaats net zoals Kevin Van Goethem."
 
Jullie hebben deze periode nog een redelijk zwaar programma voor de boeg?
 
"Ik vind dat niet. We zijn fysiek in orde, hebben enthousiasme en dat moeten we omzetten naar resultaten toe. We hebben heel veel werk verricht en getraind in de eerste ronde en dat hoop ik mee te pakken in de terugronde." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties