D'Hooghe niet te spreken over Gent-voorzitter

Mathias Dumarey
| 0 reacties
D'Hooghe niet te spreken over Gent-voorzitter
Foto: © SC

Gisteren werd er niet alleen op het veld stevig gebikkeld in de competitietopper tussen AA Gent en Club Brugge, maar ook naast het veld werd er op bestuursniveau niet gekeken op een slag of een stoot minder, zij het dan verbaal. Michel D'Hooghe, de voorzitter van Club Brugge, is erg boos op zijn Gentse collega Ivan De Witte. Die insinueerde in de aanloop van de topper deze week dat D'Hooghe, als ex-voorzitter van de KBVB, invloed kon uitoefenen op de arbitrage.

De Witte zei voor de match letterlijk dat hij nauw zou toekijken op de prestaties van de scheidsrechter, omdat D'Hooghe er belangrijke man is in het Belgische voetbal. Een uitspraak die de Club-voorzitter maar heel matig kon appreciëren. D'Hooghe verliet zondagmiddag na afloop van de partij heel vlug de traditionele receptietafel zonder al te veel met De Witte te praten. Meer zelfs, D'Hooghe overweegt om stappen te ondernemen tegen de Gent-preses.

"Ik ga nu geen grote uitspraken doen. Maar ik zal wel met mijn mensen praten om te zien of we stappen zullen ondernemen", aldus D'Hooghe in Het Laatste Nieuws. De Witte was niet onder de indruk van de dreigementen uit Brugge. "Dat hij maar een klach indient, dan kunnen we het meteen eens allemaal uitspitten", klopte De Witte zich nog eens op de borst. De Witte bleef dan ook in Het Laatste Nieuws bij zijn standpunt: "Ik vind het niet kunnen dat een ref een wedstrijd moet fluiten waarbij één van de betrokken partijen later een invloed kan hebben op diens carrière". De Gent-frontman ijvert dan ook voor het inzetten van buitenlandse scheidsrechters bij topwedstrijden in de Belgische competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties