Redan mag direct vertrekken bij Willem II

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Redan mag direct vertrekken bij Willem II
Foto: © SC

Eerder vandaag meldde Voetbalkrant.com al dat onze landgenoot Kristof Imschoot, speler bij Willem II, een kopstoot had gekregen van zijn ploegmaat Iwan Redan. Trainer Dennis Van Wijk wilde de zaak niet opblazen, maar de zaak draait nu toch helemaal anders uit. Redan mag per direct de club verlaten.

Het was Pieter-Jan Wassink, lid van het bestuur van de club, die het nieuws meedeelde aan de speler en diens zaakwaarnemer Edward Burleson. Deze laatste verklaarde tegen Voetbal International verbaasd te zijn over de mededeling. "De trainer heeft gisteren én vanochtend gezegd dat het niet goed was, maar dat het nu zand erover is. Redan is het hele jaar al een modelprof geweest en zelfs aanvoerder geworden. Na één vervelend voorval kan hij nu meteen de club verlaten", aldus Burleson.

Redan kreeg het gisterenavond in het bekerduel tegen tweedeklasser De Graafschap aan de stok met Imschoot. Coach Van Wijk noemde later het voorval 'een storm in een glas water' en bovendien zou het geschil later in de kleedkamer uitgepraat zijn. De aanklager van de KNVB zal trouwens nog een onderzoek openen naar de kopstoot van de spits. Mogelijk staat Redan dus ook nog een schorsing te wachten voor zijn daad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties