Palermo krijgt tik van Lazio

Maarten Vandenabeele

Palermo heeft in eigen huis een gevoelige tik gekregen van Lazio. De voorsprong van het klassement van de Rosaneri is weliswaar nog groot, maar de nederlaag zal vermoedelijk toch nazinderen.

Thuisploeg Palermo nam de beste start en scoorde ook na 14 minuten via Caracciolo, maar scheidsrechter Dondarini keurde het doelpunt onterecht af voor vermeend buitenspel. De Rosaneri kregen meerdere kansen op een voorsprong maar zoals zo vaak viel het doelpunt aan de overkant. Op slag van rust kon Rocchi in twee tijden doelman Fontana verslaan: 0-1. Kort na de pauze liep Lazio verder uit: op een vrije trap van Ledesma kopte Siviglia de 0-2 binnen. Lazio gaf een ware demonstratie en op een kwartier van het einde kregen de Biancocelesti dan nog een penalty na een fout van Corini op Makinwa. Rocchi klaarde de klus: 0-3.

Udinese ging bij Torino winnen met 2-3. De Bianconeri liepen 0-3 uit, via Obodo, Barreto en Asamoah. 2 doelpunten van Abbruscato in de slotfase maakten de nederlaag wat draaglijker voor de thuisploeg, die bij een 1-3 stand Cioffi verloor met tweemaal geel.