Brazilië U20 Zuid-Amerikaans kampioen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brazilië U20 Zuid-Amerikaans kampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaanse U20-ploeg heeft voor de negende maal in de geschiedenis de Zuid-Amerikaanse titel in de wacht gesleept. Het Torneo Sudamericano Sub-20 is de Latijns-Amerikaanse tegenhanger voor het EK voor beloftenteams. In de Paraguayaanse hoofdstad Asunción versloegen de Brazilianen in de finale Colombia met 2-0.

De doelpuntenmakers voor Os Canarinhos waren van Lucas Leiva (25ste minuut) en Luiz Adriano (45ste minuut). De Colombianen hadden minder geluk in de afwerking want tussentijds had Quintero de lat geviseerd. In de tweede helft kwam de overwinning van de Brazilianen niet meer in gevaar. Met de overwinning kwalificeerde Brazilië zich meteen ook voor de Olympische Spelen van 2008 in de Chinese hoofdstad Peking en voor het WK voor spelers onder de 20 jaar dat later dit jaar in Canada wordt georganiseerd.

Brazilië revancheert zich met deze overwinning voor de verloren finales van 2003 en 2005. In 2003 was aartsrivaal Argentinië te sterk en twee jaar later was Colombia, ook dit jaar dus finalist, een maatje te groot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties