'Hiddink ontweek 1,4 miljoen euro belastingen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Hiddink ontweek 1,4 miljoen euro belastingen'
Foto: © SC

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zou het Openbaar Ministerie Guus Hiddink er van beschuldigen 1,4 miljoen euro belastingen te hebben ontweken. Vanochtend stond de huidige bondscoach van Rusland voor het gerechtshof in Den Bosch.

In de al lang aanslepende rechtszaak wordt de ex-coach van PSV Eindhoven er van beschuldigd valse aangiften van de inkomstenbelasting te hebben gedaan in de jaren 2003 en 2005. Hierdoor zou de Nederlandse fiscus 1,4 miljoen euro mislopen zijn.

Volgens Hiddink gaat het echter om een fiscaal misverstand. De coach beweerde dat hij toen in België woonde terwijl het Openbaar Ministerie van oordeel is dat hij toen in Nederland resideerde. 

"Ik ben meteen aan de slag gegaan bij PSV. In mijn contract stond dat ik in de buurt van Eindhoven moest gaan wonen. Zo vond ik een woning in het Belgische Hamont-Achel, maar ik reisde voortdurend rond. Ik heb een huis in Spanje, mijn vriendin woonde in Amsterdam en ik bezocht tal van wedstrijden in het buitenland", luidde het betoog van Hiddink.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties