Oekraïners zijn kwaad op Polen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Oekraïners zijn kwaad op Polen
Foto: © SC

Er is ruzie tussen de voetbalbonden van Oekraïne en Polen. Beide landen willen gezamenlijk het EK 2012 organiseren, maar de schoonmaakoperatie aan de top van de Poolse voetbalbond zette kwaad bloed bij de oosterburen uit Oekraïne.

Tomasz Liepic, de Poolse minister van Sport, besloot vorige week dat het complete bestuur van de Poolse bond werd ontslagen. Volgens Liepic hebben de bestuursleden te weinig gedaan aan de corruptie binnen het Poolse voetbal.

De Oekraïnse voetbalbond is hoegenaamd niet gelukkig met de daden van Liepic. Volgens Grigoriy Surkys, de voorzitter van de Oekraïnse voetbalbond, heeft de actie van de Poolse minister een ondermijnende invloed op de gezamenlijke kandidatuur voor de organisatie van het EK in 2012. Daarin nemen de beide landen het op tegen Italië en een andere co-organisatie van Hongarije en Kroatië.

Surkys vreest dan ook dat de affaire bij de Poolse voetbalbond de kansen om het EK te orgainseren fel verminderd zijn. "Liepic heeft met deze actie ons een mes in de rug gestoken. Het getuigd van een bijzonder slecht gevoel voor timing. Je zou toch verwachten van een man in zijn positie dat hij wel twee keer nadenkt vooraleer de kandidatuur van zijn eigen land te beschadigen. We hebben een uitstekend plan neergelegd bij de UEFA. Misschien is het wel het beste van alledrie. De onderzoekscommissie van de UEFA was zeer onder de indruk. Ik was dan ook vol vertrouwen over onze kansen. Ik hoop dat wij onze goede positie niet verliezen door de affaires bij de Poolse voetbalbond", aldus een woedende Surkys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties