Roma eerste finalist

Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft zich voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. De Giallorossi maakten in het eigen Olimpico, na de 2-2 uit de heenwedstrijd, de klus af tegen AC Milan. Wellicht wordt Inter net zoals de voorbije twee jaren de tegenstander in de finale: de Nerazzurri verdedigen morgen een 0-3 uitoverwinning tegen Sampdoria.

Roma en Milan stonden nagenoeg op hun sterkst aan de aftrap. Nog geen Ronaldo bij Milan: Gilardino stond alleen voorin. Bij de thuisploeg startte Wilhelmsson alweer op de bank.

Na 8 minuten brak de wedstrijd al open: Costacurta misrekende zich met een terugspeelbal op Dida en Mancini profiteerde, 1-0. Milan leek niet aangeslagen, want 10 minuten later stond de stand alweer in evenwicht: Jankulovski bediende Gilardino, die met rechts voorbij Curci schoot, 1-1. Nauwelijks vijf minuten later speelde Panucci de bal door naar een volledig vrijstaande Totti. Dida kon nog redding brengen op het schot maar tegen de rebound van Perrotta had de Braziliaanse doelman geen verhaal: 2-1. De Rossoneri moesten opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, terwijl de Romeinen hun geliefkoosde spel konden spelen.

De tweede helft was nauwelijks gestart, toen Pizarro van ver aanlegde. Zijn schot verdween achter Dida tegen de netten: 3-1. Bij Milan wisten ze niet meer van welk hout pijlen maken, en na 62 minuten kon Totti de klus helemaal afmaken, maar Dida redde de penalty die Roma kreeg na een fout van Cafu op zijn landgenoot Mancini. Panucci raakte nog het doelhout, de Rossoneri van hun kant maakten niets meer klaar.