Derde plek is inzet Geel-Diegem

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Derde plek is inzet Geel-Diegem
Foto: © SC

Geel krijgt een nieuwe kans om zijn inhaalrace verder te zetten. Mits winst tegen Diegem komt Geel in het slechtste geval alleen derde te staan. In de strijd om het behoud gaat Harelbeke op zoek naar belangrijke punten in Londerzeel.
 
Geel staat sinds een paar weken op gelijke hoogte van Diegem. Ware het niet voor de zes min punten zou Geel nu op kop staan. Het komt er nu dus op aan de kloof met de belangrijkste titelconcurrenten nog te dichten. Geel kan dit weekend alvast Diegem terugwijzen. De winnaar van dat duel komt alleen derde te staan. Tenminste indien Wetteren niet in de fout gaat bij Péruwelz. Bij nieuw puntenverlies van Wetteren zit er misschien zelfs een tweede plaats in voor Geel of Diegem. 

SK Londerzeel zou het klassement aanvoeren als het moest gaan om het aantal gelijke spelen. Vorige week schreef Londerzeel er nog ééntje op zijn conto. Dit weekend worden er drie punten gewenst. De wedstrijd tegen SW Harelbeke is voor Londerzeel de ideale gelegenheid om nog eens een overwinning te vieren. Harelbeke kondigde zelf al aan ook voor de volle buit te gaan. Aangezien de ploeg vorige week niet verder geraakte dan een gelijkspel tegen Meerhout, wil Harelbeke zijn volgende twee matchen winnen. Dat zal wellicht ook nodig zijn indien Harelbeke hoop op het behoud wil blijven koesteren. 

Cappellen bouwt rustig verder aan zijn weg naar de top. Cappellen is ondertussen al de bovenste klassementshelft binnen gedrongen en staat op amper twee punten van een plaats in de top vijf. Indien de concurrenten in de fout gaan, kan Cappellen misschien dit weekend al periodekampioen worden. Dan moet er wel gewonnen worden van Willebroek-Meerhof. Dat is een ploeg die in de terugronde wellicht een pak meer punten zal pakken in de terugronde dan in de heenronde het geval was. Toch is het degradatiegevaar nog lang niet geweken. Willebroek-Meerhof bevindt zich nog steeds op een barrageplaats en er is nood aan een nieuwe overwinning om dichter te komen bij Meerhout en RC Mechelen.

Voor FCN Sint-Niklaas is het tot nu toe een tegenvallend seizoen. Sint-Niklaas kon nog nooit de top vijf binnendringen en liep vorige week weer tegen de lamp. Toch beoogt Sint-Niklaas nog steeds een deelname aan de eindronde. Om de ambities niet te hoeven bijstellen moet er in principe gewonnen worden tegen Verbroedering Meerhout. Ondanks zijn lagere positie lijkt Meerhout in een betere vorm dan Sint-Niklaas te zitten. Meerhout wist de laatste weken telkens een nederlaag te vermijden en sloot zich aan bij de groep net boven de degradatieplaatsen. Voor beide ploegen kan het dus een belangrijke wedstrijd worden. 

Péruwelz viel vorige week terug naar de negende plaats en werd daarmee het voornaamste slachtoffer van de opmars van Cappellen. Aan de laatste thuiswedstrijd heeft Péruwelz wel goede herinneringen. Die werd met winnende 5-1 cijfers afgesloten. Standaard Wetteren is dus gewaarschuwd. Indien Wetteren tweede wil blijven zal het nochtans moeten winnen. Wetteren maakte maar een bleke indruk in de voorgaande drie wedstrijden en heeft dus een en ander recht te zetten. Péruwelz kan straks dus misschien vanuit een zetel spelen, maar zal de subtop toch ook niet te ver willen laten weglopen. 

Voor FC Doornik is het sowieso al een geslaagd seizoen. Doornik kwam de eerste weken van 2007 door met een 5 op 9. Dat was echter voldoende om toch een beetje ademruimte te creëren aan de top van derde klasse A. De leider krijgt RC Mechelen over de vloer. RC Mechelen pakte vorige week zijn eerste puntje sinds het hervatten van de competitie. Mechelen krijgt ook geen makkelijk programma voorgeschoteld, maar doet er toch goed aan zo snel mogelijk die eerste zege binnen te halen. 

SV Oudenaarde was de ploeg die vorige week op het veld van RC Mechelen een gelijkspel wegkaapte. Oudenaarde draait nog altijd vlot mee in derde A en een plek binnen de eerste vijf is nog steeds niet echt veraf. Dat kan een motivatie zijn om er tegen SK Maldegem vol tegenaan te gaan. Dat is toch een wedstrijd waar Oudenaarde drie punten zou moeten uit puren. Al zal Maldegem de toekomst weer wat rooskleuriger temoet zien na de zege tegen Torhout. Mits puntenwinst in Oudenaarde kan Maldegem operatie redding weer echt op gang brengen. 

Torhout leed dus een onverwachte en ook ongelukkige nederlaag tegen Maldegem. De Torhoutse troepen zullen dus op scherp staan wanneer KV Turnhout langs komt. In het verleden verslikte Turnhout zich al enkele keren in Torhout. Indien Turnhout nog ambitie heeft dit seizoen, mag dat nu niet weer gebeuren. Torhout staat vijfde, maar heeft slechts vijf punten meer dan het als tiende geklasseerde Torhout. Deze wedstrijd kan voor beide ploegen mee bepalen welke kant hun seizoen op gaat.                              
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties