Schalke wint topper, ook Stuttgart zegeviert

Philippe Crols

Schalke 04 heeft een uitstekende zaak gedaan. Na het puntenverlies van Bayern op vrijdag won het zelf de topper tegen Werder Bremen. Het werd 0-2. Ook Stuttgart won. Dortmund werd in eigen huis met het kleinste verschil gevloerd.

Werder Bremen - Schalke 04  0-2

Schalke 04 won en is alleen leider. Er was nog niet zoveel gebeurd toen na twintig minuten Schalke op voorsprong kwam. Lövenkrands verwerkte een voorzet van Lincoln in doel, 0-1. Borowski probeerde later vanop afstand, maar Neuer was paraat. Ook Lövenkrands was dicht bij een goal. Ook hier bracht de doelman redding, Reinke pareerde. In de tweede helft werd Werder langzaam maar zeker sterker. Twintig minuten voor tijd counterde Schalke echter vlijmscherp. Op aangeven van Kuranyi maakte Lövenkrands er 0-2 van. Meteen over en out voor de thuisploeg.

Dortmund - Stuttgart  0-1

Stuttgart is na de pandoering in Nürnberg herrezen. In Dortmund begonnen ze het best aan de wedstrijd zonder echt grote kansen bij elkaar te voetballen. Het was de bezoekende doelman Hildebrand die zelfs een kopbal van Pienaar moest pareren. Even later was ook Weidenfeller paraat op een schot van Gomez. Dortmund begon dan weer het best aan de tweede helft, maar de eerste kans was voor de bezoekers met Cacau. Op het uur kopte Gomez een voorzet van Magnin de 0-1 binnen.  Nadien speelden de bezoekers goed georganiseerd en loerden op de counter. Ze kwamen ook niet meer echt in de problemen. Het bleef 0-1.