Onyewu speelt niet tegen Mexico

Luc Goderis
| 0 reacties
Onyewu speelt niet tegen Mexico
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oguchi Onyewu zal komende woensdag niet spelen tegen Mexico.  De Verenigde Staten had de centrale verdediger nochtans opgeroepen, maar op vraag van Newcastle United heeft het zijn selectie wederom ongedaan gemaakt. Bij The Magpies vond men het niet opportuun dat hun nieuwste aanwinst woensdag nog een wedstrijd in Phoenix speelde om komend weekend dan zijn debuut voor eigen volk tegen Liverpool te maken.

 

Glenn Roeder, coach van Newcastle : "We hebben de voetbalbond van de Verenigde Staten gevraagd of ze wouden toelaten dat Gooch de wedstrijd miste en ik bedank hen voor hun begrip. Het zou niet de ideale voorbereiding voor hem zijn geweest als hij naar daar reisde en maar pas vrijdagochtend terug in Newcastle zou zijn."

Roeder was overigens lovend over het debuut van Onyewu afgelopen zaterdag ondanks het 2-1 verlies tegen Fulham : "Als je in beschouwing neemt dat pas donderdag de eerste keer heeft getraind en dan zonder de spelers die de avond ervoor in actie waren gekomen, dan denk ik dat hij het heel goed heeft gedaan en dat belooft voor de toekomst.  Hij is sterk, zeer degelijk in de lucht en het is dat wat we nodig hadden.  Hij zal alleen maar beter worden voor ons en ik ben meer dan tevreden met zijn prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties