De Keersmaecker blijft bondscoach steunen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Keersmaecker blijft bondscoach steunen
Foto: © SC

François De Keersmaecker, de bondsvoorzitter, gelooft opnieuw in bondscoach René Vandereycken. Na de verloren kwalificatiewedstrijd thuis tegen Polen had de preses iets anders laten verstaan. Toen had hij het al over een laatste kans, maar ondertussen heeft Vandereycken hem al kunnen overtuigen.

"Die match was een domper op mijn enthousiasme. Ik trapte toen een open deur in toen ik zei dat het beter moest", aldus De Keersmaecker in de krant De Morgen

"Sindsdien heb ik vaak gesproken met Vandereycken en hij heeft me duidelijk gemaakt hoe hij werkt. Wat hij doet achter de schermen is imposant. Hij is er tot in de kleinste details mee bezig. Sindsdien apprecieer ik het werk van Vandereycken veel meer. Ik ben er nu van overtuigd dat hij de man is om ons doel te bereiken. Maar als we naar het EK willen, moet het nu gaan gebeuren", aldus De Keersmaecker.

Als het van de bondspreses afhangt is Vandereycken ook na de wedstrijd tegen Portugal nog bondscoach. "Ik beslis natuurlijk niet alleen, maar voor mij blijft René bondscoach na Portugal. Het resultaat van de wedstrijd tegen Tsjechië is niet zo belangrijk. Daar kan de bal eens tegen de paal gaan en buiten. Maar in de wedstrijd tegen Portugal wordt het wel belangrijk dat die bal wel aan de juiste kant van het doel belandt", besluit de bondsvoorzitter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties