Alles of niets bis voor Club Brugge

Thomas Dubois
| 0 reacties
Alles of niets bis voor Club Brugge
Foto: © SC

Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Om 18 uur neemt Charleroi het thuis op tegen AA Gent. Een heel belangrijk duel voor AA Gent, want Standard verloor gisteren tegen Zulte Waregem, waardoor AA Gent eventueel drie punten kan uitlopen op Standard. Daarenboven zal het al het resultaat kennen van de wedstrijd die ’s middags gespeeld wordt tussen Anderlecht en Club Brugge. Mocht Anderlecht punten verliezen, doet AA Gent helemaal mee voor de titel. Gillet, die vorige week nog de puntenpakker was voor Gent is deze week geschorst.
 
Leekens heeft heel wat blessurezorgen, want zowel Herpoel, Lombaerts, Stoica en Foley zijn hoogst onzeker. Sleutelpionnen in elk compartiment van het elftal. Als AA Gent niet verliest, is het negen wedstrijden op rij ongeslagen. Bij Charleroi geen Bakari, die is door trainer Mathijssen naar de B-kern verwezen na een incident. Perbet en Orlando vormen het spitsenduo voor de Carolo’s. De wedstrijd wordt geleid door Frank De Bleeckere, die door Gent-voorzitter Ivan De Witte in twijfel getrokken werd naar aanleiding van de wedstrijd tegen Club.
 
Dat Club staat voor een zoveelste wedstrijd van de waarheid. De topper tegen Anderlecht zal veel duidelijk maken. Kan Club nog een rol van betekenis spelen in het kampioenschap, of is het seizoen 2006-2007 nu al voorbij en moet het zich volledig richten op de beker. Los van de stand, waarbij Anderlecht een straat voorsprong heeft op Club Brugge blijft het duel tussen Club en Sporting een strijd op het scherpst van de snee. Club kan alvast rekenen op een uitverkocht Jan Breydelstadion. Anderlecht wacht ongetwijfeld een warm ontvangst.
 
Voor Janevski is het de eerste thuiswedstrijd, en meteen een topper. Club Brugge staat er meestal in de toppers, maar heeft het moeilijk om het af te maken. In de vorige topper, die tegen Standard, kwam Club 4-1 voor, maar slaagden ze er toch niet in om het af te maken. Het werd uiteindelijk 4-4. Het veld zal er zwaar bijliggen wat in het voordeel van Club kan spelen. Janevski kan rekenen op een zo goed als volledig fitte kern. Wellicht wordt Daerden naar de bank verwezen ten voordele van Jonathan Blondel. Verder spelen wellicht dezelfde namen als vorige week, dat wil zeggen met Bosko Balaban, die nog geen enkele keer scoorde tegen Anderlecht.
 
Goor en Mpenza zijn de grote onzekerheden voor Franky Vercauteren. Meer dan waarschijnlijk raken ze speelklaar. Verder kan ook Vercauteren op een fitte kern rekenen. Dat wil zeggen met een fitte Frutos vooraan gesteund door Tchité. Boussoufa moet voor de assists zorgen. Proto zit voor het eerst in de selectie na maandenlange blessureleed. Serge Gumienny moet het duel in goede banen leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties