HSV en Mainz winnen, Gladbach niet

Philippe Crols

Hamburger SV en FSV Mainz hebben beiden een goede zaak gedaan afgelopen weekend. HSV won voor het eerst in eigen huis terwijl Mainz thuis de vloer aanveegde met Cottbus. Gladbach en Aachen speelden onderling gelijk.

Hamburger SV - Borussia Dortmund  3-0

Al het goede dat na de overwinning tegen Bayern verteld werd is inmiddels al lang weer vergeten in Dortmund. Het team van Röber was het eerste team dat dit seizoen in Hamburg verloor. Van der Vaart mocht na tien minuten spelen een onterechte strafschop omzetten. Iets wat hij ook foutoos deed. Vijf minuten voor rust verdubbelde Benjamin de score. Net daarna moest Dede het veld verlaten nadat hij een rode kaart had gekregen. Mahdavikia was de enige die er in slaagde te scoren in de tweede helft. 3-0 dus de eindstand, HSV blijft wel laatste.

FSV Mainz - Engergie Cottbus  4-1

Een van de ploegen in vorm is FSV Mainz. Na een goede reeks staat dat team niet meer in de degradatiezone. Zaterdag troefde Mainz Cottbus af. Zidan wa de man van de match. Al na zeven minuten kroop de thuisploeg op voorsprong via Andreasen. Radu zette de bordjes halverwege de eerste helft alweer in evenwicht. Toen ontbond Zidan zijn duivels. Hij scoorde nog twee maal in de eerste en een keer in de tweede helft. 4-1 was dus de eindstand.

Borussia Mönchengladbach - Alemannia Aachen  0-0

Een degradatieduel dat geen winnaar kende was Gladbach - Aachen. Gladbach boekte vorige week nog zijn eerste uitoverwinning, maar kon die positieve lijn niet doortrekken tegen Aachen. Beide teams blijven uiteraard onderaan de klassering bengelen.