Trainers na Waasland-KV Kortrijk

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na Waasland-KV Kortrijk
Foto: © SC

Na de wedstrijd Waasland – KV Kortrijk kwamen beide trainers aan de het woord in de persbabbel:
 
Hein Vanhaezebrouck(KV Kortrijk):
 
“Ik denk dat het een verdiende overwinning was. Het is eigenlijk een ongelofelijke uitslag want in de eerste helft stond er maar een elftal op het veld. We hebben geprobeerd hier de drie punten te komen halen. De eerste helft zijn we er een paar keer heel goed uitgekomen, we een paar echt heel goede kansen gehad maar bij de eerste gelegenheid voor de thuisploeg is het prijs.Dat was in de 42ste minuut, je hebt dan een hele eerste helft gewerkt om op voorsprong te komen en dan kom je toch op achterstand. Dit is ons ook overkomen op Union en toen hebben geen vuist meer kunnen maken na de rust. Nu heb ik mij spelers op het hart gedrukt dat we dat wel moesten doen en in blok moesten voetballen zodat de match wel zou moeten keren.Ik denk dat we dan meer dan verdiend langszij komen , we gaan dan op zoek naar het winningdoelpunt en je moet wat geluk hebben dat het toch nog op einde valt want voor hetzelfde geld pak je hier maar één puntje of loop je zelfs nog op een counter.”
 
 
Na een slechte start voor KV Kortrijk dit seizoen gaat het nu wel veel beter . Jullie staan nu op de vierde plaats , hebben jullie ambitie voor de eindronde?
 
“Dat was een doelstelling voor het seizoen. We wisten dat we de kwaliteiten hadden om dat te realiseren. We zijn wel zeer afhankelijk van kwetsuren en schorsingen en in de eerste ronde hebben we daar erg onder geleden. Onze kern is heel beperkt en dat maakt dat je in die gevallen direct ziet dat je aan kwaliteit verliest. Voor Nieuwjaar stonden we op die vierde plaats maar na Nieuwjaar zijn we eigenlijk slecht gestart want tegen Deinze geven we gewoon die punten weg en ook op Union konden we zoals ik juist zei na die achterstand geen vuist meer maken. Eigenlijk hebben na Nieuwjaar weer te weinig punten gepakt. Ik hoop dat dit naar de toekomst toe de stimulans kan zijn om die lijn door te trekken. Het was voor ons teveel met ups en downs. Thuis konden we dan in het tweede gedeelte van de eerste ronde wel veel punten pakken maar op verplaatsing was het te bleekjes en ik heb daar deze week dan ook op gehamerd dat ik een KV Kortrijk wil zien op verplaatsing zoals thuis. Met volle overtuiging,vol voor de punten gaan en niet met terughoudendheid en schrik. Ze waren dikwijls content met een punt en dat was zeker nooit mijn bedoeling. Ik hoop dat ze nu begrepen hebben dat ze van hun kwaliteiten moeten uitgaan en het maximum halen op verplaatsing. Je zal dan wel eens op het mes lopen maar liever op die manier dan afwachtend te spelen en te hopen op puntjes. We hebben al acht keer gelijk gespeelde en dat is veel te veel , laat ons daar maar mee stoppen.”
 
Regi Van Acker (RS Waasland):
 
Regi, het is weer hetzelfde verhaal als altijd. Gevochten als leeuwen maar weer geen overwinning?
 
“Ja, je kan de groep niet betichten van geen inzet te hebben , integendeel. Ik kan met wel niet aansluiten bij de uitleg van mijn collega dat hij ons de eerste helft overspeeld heeft. Maar soit , we hebben wel geprobeerd omdat we met een serieus gehandicapte ploeg zaten om het tempo er wat uit te halen en dat Kortrijk daardoor weinig of geen tempo kunnen maken heeft. We weten ook dat ze heel gevaarlijk zijn op de counter met Nong. Ik denk dat het keerpunt bij ons in de tweede helft lag; we krijgen dat kans op de 2-0 en dan krijg je een andere wedstrijd. Of dat verdiend was of niet dat maakt mij weinig uit. We hebben al genoeg wedstrijd punten verloren die we meer verdienden. Dat is nu eenmaal voetbal. Langs de andere kant heb ik geen moeite om toe te geven dat Kortrijk qua voetballend vermogen een stuk hoger aangeschreven staat dan wij. Maar als Hein spreekt van een kleine kern dan kunnen wij dat gegeven nog scherper zetten.”
 
Begin je dat nu te voelen? Je zegt een kleine kern, we misten vandaag drie middenvelders, de aansluiting tussen verdediging en aanval ontbrak vandaag?
 
“Je natuurlijk drie jongens die er vandaag niet bij zijn en dat Keita die ik gesmeekt heb om op de bank te zitten want hij heeft een overbelasting op de adductoren. We zitten momenteel in de hoek waar er klappen vallen en we zullen er ons maar door moeten slaan. Ik zeg nogmaals dat je zeker de groep niet kunt verwijten dat ze er niets voor gedaan hebben.Nu is het hopen dat we in de komende wedstrijden iets kunnen rapen, zelfs op Antwerp en KV Mechelen, we moeten daar het spel niet maken en kunnen proberen gevaarlijk te zijn via onze twee spitsen.”
 
Het verschil met Waasland thuis en uit is wel groot. Vorige week op Oostende was het niet goed. Denk je dat Waasland op Antwerp kans maakt op punten te halen?
 
“Ons probleem is dat we niet echt het spel kunne bepalen en tegen slechte ploegen is dat dan niet simpel maar als je dan tegen beter voetballende ploegen komt dan maken we toch iets meer kans. We moeten wel het tempo kunnen drukken want zoals je weet is Antwerp een ploeg die zeker het eerste half uur een hels tempo maakt en als je daar door geraakt zijn er wel mogelijkheden om iets te lukken.
 
Het staat nu vast de het behoud de enigste doelstelling is voor dit Waasland. Regi Van Acker gelooft nog in het behoud?
 
“Ja, dat ware spijtig als ik er niet in geloofde dan…. Je moet als groep en vooral als club achter de dingen staan die je verkondigt en ik denk dat dat heel belangrijk is . De rangen moeten gesloten worden en iedereen moet zich gesteund voelen en zich 100% achter Red Star Waasland zetten.”
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties