Totti verzamelde enkele records

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Totti verzamelde enkele records
Foto: © SC

Francesco Totti, het clubmonument van AS Roma, heeft er alweer enkele records bij. Zondag speelde de kapitein van de Romeinen tegen Parma (3-0-winst, nvdr) zijn 452ste wedstrijd voor de club. Daarmee verbeterde Totti het record van Giacomo Losi. "Het is een grote eer de speler te zijn die het vaakst in actie kwam voor de club waar ik van hou, en dan ook nog een groot kampioen als Losi te passeren", aldus de 30-jarige aanvaller.

En het bleeft niet bij dat clubrecord voor Totti. Hij scoorde ook nog tegen Parma en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op veertien treffers. Daarmee is hij momenteel topschutter in de Serie A. De treffer tegen Parma was zijn 139ste in de Italiaanse hoogste klasse. Dat bracht hem voorbij Enrico Chiesa op de eerste plaats in het klassement van nu nog actieve spelers met het meeste doelpunten in de Serie A.

Totti was al recordhouder wat betreft het gemaakte aantal doelpunten bij AS Roma. Zo'n twee jaar geleden passeerde hij Losi die op 106 doelpunten was blijven hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties