Bremen-HSV is de blikvanger

Philippe Crols
| 0 reacties
Bremen-HSV is de blikvanger
Foto: © SC

Werder Bremen ontvangt deze week Hamburger SV en dat is meteen ook de meest aantrekkelijke affiche van speeldag 22. Voor het overige is er ook het interessante duel tussen Aachen en Bayern en staan ook Hertha en Mainz tegenover mekaar.
 
De topper van deze speeldag zal zich dus afspelen in Bremen. Daar moet Werder een derde nederlaag op rij zien te voorkomen en niet helemaal de voeling te verliezen met Schalke. HSV van zijn kant deed vorige week nog vertrouwen op door voor het eerst in eigen huis te winnen. Hamburg staat nog altijd wel op de laatste plaats en kan de punten dus nog steeds goed gebruiken. Schalke 04 profiteerde de laatste weken optimaal van de uitschuivers van de concurrentie. Deze week wacht voor de Köningsblauen de moeilijke verplaatsing naar Wolfsburg. Dat team riep vorige week de zegereeks van Hannover en halt toe en staat voorlopig op de tiende plaats. Veilig is dat echter niet, de eerste ploeg die op een degradatieplaats staat heeft amper vier punten minder.
 
VFB Stuttgart, tot op heden nog altijd het nummer drie, hoopt de goede lijn van de laatste weken door te trekken. Een recente zes op zes en de zege tegen Werder Bremen bracht weer heel wat vertrouwen met zich mee. De volgende opdracht staat de Schwaben te wachten in Frankfurt. Het grijze elftal van de Bundesliga kijkt maar beter uit. Het is slechts drie punten verwijderd van een degradatieplaats. Bayern München moet zich opnieuw zien te herpakken. Ja, er werd wel gewonnen de afgelopen week, maar dat ging bijzonder moeizaam. Daarvoor gingen twee nederlagen aan vooraf. Tijd dus om terug met goed voetbal uit te pakken. Dat moet gebeuren in Aachen. Een team dat ook nog niet bijster goed presteerde na de winter en inmiddels op een degradatieplaats staat. Aachen was ook het team dat Bayern uit de DFB Pokal kegelde.
 
Borussia Mönchengladbach staat ook op een degradatieplaats en hoopt daar uiteraard zo snel mogelijk weg te komen. In Dortmund mag het dit weekend proberen om zijn tweede uitzege van het seizoen te boeken. Dortmund was goed gestart in de heenronde, maar nadien ging het steil bergaf. Bielefeld was de revelatie van de heenronde en stond op een bepaald moment zelfs op de vijfde plaats. Punten pakken in de tweede ronde is echter heel wat moeilijker zo lijkt. Het is afgedaald tot plaats elf en staat nog maar drie punten boven de degradatiezone. Met de komst van Bochum mogen we dus spreken van een degradatietopper. Bochum is namelijk die ploeg met drie punten minder dan Bielefeld.
 
Mainz heeft een uitzichtloze situatie na de winter helemaal weten om te buigen. Het is een van de beste teams van het moment en heeft in de hoofdstad niets te verliezen tegen Hertha BSC. Dat team staat op plaats zes en heeft vier punten minder dan Bayern. Leverkusen en Hannover geven elkaar ook partij. Beide teams zitten veilig in de middenmoot en proberen nog de sprong te wagen naar de sub-top. Leverkusen is na een goede start weer heel wat weggezakt. Nürnberg, nog zo’n ploeg in vorm, treft thuis Cottbus. Dat is dan weer een ploeg dat in de gevarenzone verkeert. Nürnberg is de nummer vijf, Cottbus de nummer dertien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties