Tottenham vecht rood Keane aan

Kristof Blomme

Tottenham tekent beroep aan tegen de rode kaart die Robbie Keane kreeg tegen Bolton. De aanvaller werd van het veld gestuurd omdat hij een bal met de arm van de lijn zou hebben gekeerd.

Tottenham won zondag met 4-1 van Bolton. Opmerkelijk, want de thuisploeg speelde meer dan een helft met tien man. Na amper twintig minuten stond Bolton al 3-0 in het krijt bij Tottenham, na onder andere twee goals van Robbie Keane

Tien minuten voor de pauze moest de Ierse aanvaller echter vroegtijdig douchen. Na een hoekschop keerde hij een poging van Campo van de lijn. Volgens ref Poll gebeurde dat met de arm.

Keane, die achteraf woedend was, verklaarde dat hij de bal met de borst van de lijn keerde. Indien het beroep van Tottenham niets uithaalt mist Keane de eerstvolgende wedstrijd tegen West Ham.