Blatter wil WK 2018 niet in België, maar in Amerika

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Blatter wil WK 2018 niet in België, maar in Amerika
Foto: © SC

Fifa-voorzitter Joseph Blatter ziet het niet zitten om het WK 2018 in Europa te organiseren. Als het van Blatter afhangt, wordt het Wereldkampioenschap dan in Noord-Amerika gehouden.

De Belgische en Nederlandse voetbalbond willen het WK 2018 graag naar de Benelux halen. Ook China, Australië en het Verenigd Koninkrijk zijn erg geïnteresseerd. Blatter wil het WK 2018 echter in Noord-Amerika houden. De Fifa-voorzitter beroept zich op de rotatieprocedure, waarbij elk continent ieder op zijn beurt het WK mag organiseren. Vorig jaar mocht Europa het WK houden (in Duitsland), in 2010 is het de beurt aan Afrika (Zuid-Afrika) en in 2014 mag wellicht Brazilië namens Zuid-Amerika het WK ontvangen. En dus zou het in 2018 naar Noord-Amerika, een continent met amper drie landen (Mexico, Verenigde Staten en Canada) moeten gaan, zo ordeelt Blatter.

De vraag is echter of het Uitvoerend Comité er ook zo over denkt. Dat zal pas later dit jaar bepalen welk continent in 2018 het WK mag organiseren. Mogelijk wordt er afgestapt van de rotatieprocedure, net omwille van het feit dat Noord-Amerika slechts drie landen bevat en net zo goed bij Zuid-Amerika geteld kan worden. Een belangrijke moment voor de Benelux, dat dus erg geïnteresserd is in de organisatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties