Premier League wil Hawk-Eye gebruiken

Kristof Blomme
| 0 reacties
Premier League wil Hawk-Eye gebruiken
Foto: © SC

De Premier League wil de FIFA, de wereldvoetbalbond, overtuigen om Hawk-Eye te gebruiken. Dat systeem kan bepalen of een bal de doellijn al dan niet overschreden heeft. 

In het tennis wordt er al een tijdje gebruik gemaakt van Hawk-Eye. Spelers kunnen een aantal keer per set gebruik maken van het systeem om dubieuze beslissingen aan te vechten. In de tenniswereld zijn de meeste mensen alvast helemaal gewonnen voor het systeem. 

Nu wil de Premier League de FIFA overtuigen om Hawk-Eye ook te gebruiken tijdens voetbalwedstrijden. Dat systeem zou duidelijkheid moeten verschaffen of een bal al dan niet de doellijn heeft overschreden. De camera's en computer zouden rechtstreeks in verbinding staan met de scheidsrechter, waardoor die onmiddellijk een beslissing zou kunnen nemen. 

Keith Hackett, de Engelse scheidsrechtersbaas, wil de FIFA vragen om te mogen experimenteren met het systeem. "Voetbal draait om het maken van doelpunten. Zullen mensen blij zijn met een WK-finale die beslist wordt via een dubieuze goal? We willen doelpunten die gebaseerd zijn op feiten, niet op een mening." Ook FIFA-voorzitter Blatter is voorstander van het systeem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties