Bayern ontmoet Bremen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern ontmoet Bremen
Foto: © SC

Het is sinds vorige week ook in de bovenste regionen van de Bundesliga. De top-4 wordt door zes punten van mekaar gescheiden. Schalke 04 is nog altijd wel leider, maar behaalde in zijn twee laatste wedstrijden 0 op 6 en moet zich in Hannover zien te herpakken. Dat is voor zaterdag. Het zwaartepunt van deze competitie is echter voor zondag. Dan krijgt Bayern Bremen over de vloer en trekt Leverkusen naar Hamburg.
 
Leider Schalke is dus wel als eerst topclub aan zet en kan de andere teams onder druk zetten, maar dan moet er wel gewonnen worden in Hannover natuurlijk. Geen gemakkelijke opdracht, want Hannover was tot vorige week eigenlijk vrij goed bezig. Vorige week werd er echter verrassend verloren in Frankfurt. Ook Stuttgart speelt zaterdag. Het krijgt in eigen huis het stugge Wolfsburg over de vloer dat vorige week een belangrijke overwinning boekte tegen Mönchengladbach. Stuttgart staat op vier punten van Schalke en verloor vorige week van Leverkusen. Dat Leverkusen is goed bezig. Na overwinningen in Gelsenkirchen tegen Schalke en thuis tegen Stuttgart staat het op een puntje van een vijfde plaats. Deze week krijgt het opnieuw een topaffiche voorgeschoteld, want het trekt naar Hamburg. Die ploeg is in vorm. Het won zijn laatste vier wedstrijden en klopte zowel Schalke als Bremen. Nog op zondag geeft Bayern Werder Bremen partij. Een wedstrijd die door Bayern gewonnen moet worden wil men in München nog aanspraak maken op de titel. Ook Bremen moet eigenlijk winnen. Het staat op drie punten van Schalke.
 
Over naar de degradatiestrijd dan. Daar staat dit weekend twee rechtstreekse degradatieduels op het programma. Mainz ontvangt in eigen huis Bielefeld. Mainz zag vorige week in Aachen een einde komen aan een zeer goede reeks en hoopt weer aan te knopen met een overwinning. Dat deed Bielefeld vorige week tegen Nürnberg. Het won voor het eerst sinds lang nog eens, maar verkeert nog altijd in degradatiegevaar. Datzelfde geldt voor Cottbus en Aachen. Beide teams wonnen vorige week wel hun wedstrijd en kunnen weer eventjes vrijer ademen. Als je onderaan het klassement echter een wedstrijd verliest komt de degradatiezone echter al snel weer dichterbij. Aachen heeft vertrouwen, want het won vorige week van ploeg in vorm Mainz. Cottbus boekte dan weer een mooie overwinning op het veld van Dortmund.
 
Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach is al vijf punten verwijderd van een plaats die recht geeft op nog een jaartje Bundesliga. Er wordt dus beter nog een keer gewonnen en dat moet dan gebeuren tegen HBSC. Een ploeg die het de laatste weken wat minder doet en inmiddels is weggezakt naar plaats zeven. Frankfurt en Nürnberg waren twee ploegen die zeer lang ongeslagen bleven. Nürnberg trok de positieve lijn door, Frankfurt niet. Dat verkeert zowaar in degradatiegevaar. Het won vorige week wel, maar staat nog altijd maar zestiende. Bochum ten slotte moet in de derby tegen Dortmund de punten zien thuis te houden. Beide ploegen verloren vorige week vrij zwaar. Dortmund ging op eigen terrein de boot in tegen Cottbus met 1-3 en staat zelfs niet meer in de linkerkolom. Bochum verloor met 3-0 in Bremen, maar een echte schande is dat niet natuurlijk.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties