Nieuw-Zeeland behoudt ploeg in de A-League

Nieuw-Zeeland behoudt ploeg in de A-League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zal ook volgend seizoen een vertegenwoordiging uit Nieuw-Zeeland in de Hyundai A-League zijn. Omwille van financiële problemen werd in december vorig jaar de licentie van de New Zealand Knights ingetrokken en moest de Australische Voetbalbond op zoek naar een opvolger. Dat wordt uiteindelijk een ploeg die in handen zal zijn van vastgoedmakelaar Terry Serepisos en zijn thuisbasis in Wellington zal hebben. Ricki Hibbert wordt de coach van de nieuwe ploeg die nog geen naam heeft, maar wel een licentie voor drie seizoenen te pakken heeft.
 
Ben Buckley, Algemeen Directeur van de Australische Voetbalbond: “Ik ben zeer tevreden dat ik na lange onderhandelingen kan aankondigen dat de Australische Voetbalbond de Nieuw-Zeelandse Voetbalbond een licentie van drie jaar kan geven om deel te nemen aan de Hyundai A-League. We zijn tevreden dat de Nieuw-Zeelandse Voetbalbond en het consortium uit Wellington het nodige kapitaal en een business-plan hebben om een voetbalclub uit te bouwen in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.”
 
Serepisos: “De grootste motivatie is om jonge voetballers uit Wellington en Nieuw-Zeeland iets te geven om naar uit te kijken. Mij zoon Julian en zijn neven spelen voetbal en we gaan elk weekend kijken. Het zou niet goed zijn voor voetbal in Nieuw-Zeeland om zo’n team te verliezen. De stad is altijd goed voor mij geweest op zakelijk vlak en dit is een manier om iets terug te geven aan Wellington.”
 
“Wat ik anders ga doen? Ik ga het leiden als een professioneel bedrijf met alle structuren en mechnismen dat daar bij horen. Doordat we de A-League naar Wellington brengen, kunnen we volgens mij starten met een schone lei. Er volgen hier ook veel mensen het voetbal zodus het potentieel is goed. Ricki bij de club hebben is een grote bron van inspiratie voor de spelers. Ik zou het waarschijnlijk zonder hem niet gedaan hebben.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties