Minivoetbal mag niet in Deinze

Bart Hermans
| 0 reacties
Minivoetbal mag niet in Deinze
Foto: © SC

Aanvoerder en middenvelder Mathieu Dejonckheere werd samen met Louis Lambin naar de B-kern verwezen. De twee spelen minivoetbal bij een andere ploeg en dat is niet toegelaten bij Deinze.
Het bestuur van oranje-zwart hoorde dat de spelers op vrijdagavond minivoetbal spelen bij Normand Salons Komen, leider in derde nationale van de Vlaamse Minivoetbal Federatie. In hun contract met Deinze staat dat zulks niet mag, en dus komen ze niet meer in actie. Op een contractverlenging moeten ze ook niet rekenen.

Dejonckheere was vorig jaar al actief bij Komen, Lambin pas van januari dit jaar. Op vrijdagavond trainden ze met Deinze tot acht uur en daarna gingen ze hun wedstrijd met Komen afwerken. Dejonckheere liep vorig jaar een beenbreuk op maar Deinze gaf hem een nieuw contract voor één jaar. Lambin heeft een maandenlange revalidatie na een zwaar verkeersongeval achter de rug en zat de voorbije weken op de bank.

"Ongelooflijk dat zoiets in tweede klasse kan gebeuren", reageert Voorzitter Marc Hoste. "Ze dachten ervan af te komen met een boete, maar wij tillen zeer zwaar aan het voorval. Zij lieten hun club, ploegmakkers en supporters in de steek. Het is zelfs een zware inbreuk op het arbeidsreglement. Iedereen weet dat de combinatie minivoetbal op vrijdag en een competitiematch op zaterdag een uitgesloten combinatie is. Ze hebben ook geen gegronde uitleg voor hun onaanvaardbaar gedrag."

Trainer Gerrit Laverge staat achter onze beslissing." Ze worden niet meer geselecteerd voor de A-kern en kunnen een andere club zoeken. Dejonckheere is binnen enkele maanden einde contract, Lambin had nog een overeenkomst voor een jaar maar mag die niet meer uitdoen bij ons. Ik ben zwaar teleurgesteld in de twee jonge spelers, zeker omdat we ze uitstekend opvingen na hun zware blessures."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties