Charleroi geeft riante voorsprong weg

Dirk Pieters

Charleroi en Germinal Beerschot maakten er een aantrekkelijke voetbalavond van met heel wat doelpunten. De wedstrijd op Stade du Pays eindigde op 3-3. De thuisploeg stond al snel 3-0 voor, maar Cruz en twee keer Sterchele zorgden voor de ommekeer.

Voor de wedstrijd kreeg Sterchele een ruiker bloemen van het Charleroi-bestuur. De supporters van de thuisploeg hadden dan weer een hels fluitconcert over voor de ex-aanvaller van hun club.

De thuisploeg kende een droomstart. Al na drie minuten hangt de bal al tegen de netten. Akgül was er als de kippen bij om een bal van de paal als nog in doel te trappen; 1-0. Ook Germinal Beerschot kwam opzetten, maar zonder succes. Doelman Luzi had een mooie redding in huis op een kopbal van Soro. Iets na het kwartier bracht Perbet de stand op 2-0. De speler van Charleroi werd onderuit gehaald in de zestien en zette zelf de strafschop om. Amper enkele minuten later stond het 3-0. Het was opnieuw Perbet die doelman Luciano te grazen nam vanuit een scherpe hoek. De bezoekers gaven zich duidelijk niet gewonnen. Sterchele kopte eerst nog op de paal, maar even later zorgde Cruz met een droge knal voor de 3-1. Nog voor de rust maakten de Antwerpenaren er nog 3-2 van. Het was Sterchele die tegen zijn ex-club scoorde; 3-2 was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft ging Germinal Beerschot op het elan verder. Roelandts kreeg al snel een mooie kans, maar zijn schot ging naast. De bezoekers bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar hadden toch problemen met de counters van Charleroi. Camus stiftte de bal tegen de paal na een mooie individuele actie. Een kwartier voor tijd stond de 3-3 dan toch op het bord. Het was opnieuw Sterchele die kon scoren. De kersverse Rode Duivel nekte zijn oude club. In de slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer, maar het bleef 3-3.