Mpenza opnieuw de held van City

Newcastle heeft geen al te beste periode achter de rug. Een zege tegen Manchester City moest de Magpies weer op het rechte pad zetten. City had nood aan een tweede uitzege op rij om de degradatiezorgen achter zich te laten. Bij Newcastle zat Onyewu op de bank, Emile Mpenza startte wel langs de kant van Manchester City.
Beide ploegen hielden een vrij lange studieronde. Een schot van Vassell werd makkelijk gepakt door Given. Aan de overkant pakte Isaksson een laag afstandsschot van Parker. Halverwege de eerste helft kende Manchester City een betere periode. Die leverde echter geen grote kansen op en was van korte duur. Newcastle was de ploeg die als eerste echt gevaarlijk werd. Na een deviatie van Martins schoot Solano naast. Drie minuten later schoot Mpenza aan de overkant op de deklat. 0-0 na een al bij al evenwichtige eerste helft.

Ook na de pauze waren beide ploegen aanvankelijk mekaar waard. Duff ging voorbij Samaras en zette voor, Parker schoot van aan de rand van het strafschopgebied over en naast. Aan de overzijde kopte Dunne een hoekschop van Barton over. Manchester City kreeg stilaan toch de betere mogelijkheden en ging op zoek naar de voorsprong. Het was Emile Mpenza die alweer een belangrijk doelpunt voor zijn ploeg scoorde: Hij schoot City tien minuten voor tijd naar een 0-1 voorsprong. Newcastle zette dan nog alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen. In de 87ste minuut was Newcastle er drie keer dicht bij. Eerst werd een schot van Butt afgeblokt, daarna kopte Taylor op de lat. Butt kon vervolgens nog eens schieten en mikte net naast. In blessuretijd kopte de ingevallen Onyewu de laatste kans naast.

Newcastle kon weer niet overtuigen, en ploeg van Glenn Roeder lijkt op een belabberd seizoenseinde af te stevenen. Een alweer goed spelende Emile Mpenza bezorgde Man City drie belangrijke punten. Aangezien ook Charlton won zijn de degradatiezorgen nog niet helemaal verleden tijd voor Man City, al naderen de Citizens nu wel tot op één punt van Newcastle.