De Sulejmani-soap blijft maar duren

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De Sulejmani-soap blijft maar duren
Foto: © SC

De soap rond de Serviër Miralem Sulejmani blijft maar duren. Vanavond dacht de 18-jarige speler van SC Heerenveen zijn debuut te kunnen maken voor het beloftenteam van de Friezen, maar de wereldvoetbalbond FIFA besliste daar anders over.

De FIFA liet Heerenveen weten dat het blijft vasthouden aan de schorsing die de Servische voetbalbond aan hem heeft opgelegd. Dat betekent dat Sulejmani voorlopig tot 11 mei niet mag voetballen voor zijn nieuwe club. Vorige week had de FIFA nochtans aangegeven dat de schorsing die de Serviërs hadden opgelegd, onrechtmatig was maar de wereldvoetbalbond zou nu teruggekomen zijn op dat besluit. Bij de FIFA zouden ze de uitleg van de Servische voetbalbond verkeerd geïnterpreteerd hebben. SC Heerenveen wil nu in samenwerking met de Nederlandse voetbalbond proberen om de FIFA te overtuigen die schorsing alsnog op te heffen. 

Vorig jaar in november had Sulejmani al een akkoord met Heerenveen, maar Partizan Belgrado, zijn club van herkomst, bleef steeds meer geld eisen voor een opleidingsvergoeding. Partizan schorste de speler voor een jaar omdat Heerenveen aan de eisen van de club weigerde te voldoen. De Servische bond heeft die schorsing overgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties