Spiranovic: Australië of Kroatië?

Spiranovic: Australië of Kroatië?
Foto: © SC

Matthew Spiranovic staat voor een belangrijke keuze. Zowel Kroatië als Australië trekken aan de mouw van de 18-jarige verdediger die als jeugdinternational voor Australië speelde. Bondscoach Graham Arnold vreest er echter voor om de talentvolle tiener net als Joey Didulica, Josip Simunic en Anthony Seric aan Kroatië te verliezen. Spiranovic staat momenteel onder contract bij de Duitse Bundesliga-club 1. FC Nürnberg waar hij dit seizoen al éénmaal in de basis stond en drie keer mocht invallen.
 
Arnold: “Er bestaat geen twijfel over dat er gevaar is dat we hem verliezen. Zijn ouders krijgen midden in de nacht verschillende telefoontjes vanuit Kroatië. We hebben hier een jongen die voor onze jeugdelftallen heeft gespeeld, opleiding heeft kregen in onze academie, jeugdvoetbal in Australië heeft gespeeld en nu wordt hij onder druk gezet om van land te wisselen. Matthew is een centrale verdediger en daarin zijn we licht bezaaid. Bij ons zou hij een grote rol spelen in de kwalificatiecampagne voor het WK 2010.”
 
Arnold gaf zijn angst bloot op dinsdag, maar zou meteen na zijn interview al gerust gesteld zijn. Volgens de Australische media zou Spiranovic immers de bondscoach hebben opgebeld om hem te kennen te geven dat hij van plan is om ook Australië te vertegenwoordigen op het hoogste niveau en niet Koatië, het land waar zijn ouders vandaan komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties