KV Mechelen ontvangt KV Kortrijk

Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen ontvangt KV Kortrijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen ontvangt zaterdagavond KV Kortrijk. Voor de titel lijken beide clubs iets tekort te komen maar voor een eventuele eindronde is deze wedstrijd heel belangrijk. Bij winst kunnen “de kakkers” tot zes punten uitlopen op KV Kortrijk. Omdat Dender en Antwerp de twee eerste periodes gewonnen heeft geeft de derde plaats in het eindklassement sowieso recht op de eindronde. De West-Vlamingen zaten deze week overigens niet stil. Na de wedstrijd Tubize-Kortrijk werd er een rechtszaak ingespannen en wilden ze dat de schorsingen van Makhloufi, Nong en Provoost werden uitgesteld omdat de gele en rode kaarten onterecht zouden zijn. In die bewuste wedstrijd werden er maar liefst negen gele kaarten getrokken met twee rode als gevolg. Vrijdag besliste de rechter dat er pas over twee weken uitspraak over deze zaak zou gedaan worden.
 
KV Mechelen speelde vorige week 1-1 gelijk in Oostende . De Maneblussers kampen al een tijdje met een krappe kern door een aantal blessures maar stilletjes aan komt er beterschap. Dit weekend recupereren ze Wesley Vanbelle en komt Charaï terug uit schorsing. Ook Kevin Geudens is er sinds vorige week terug bij maar die mist nog wel matchritme. Doelman Kempeneer ligt met koorts in bed en zal er niet bijzijn. Hierdoor komt Yannick Dierick in de selectie. Verder revalideren Nana Asare en Kristof Goessens volgens schema. De Ghanees traint individueel en zou rond 15 april weer fit moeten zijn. Ook Goessens zou rond die datum bij de groep kunnen aansluiten. Door een operatie aan de meniscus eerder dit seizoen was het kraakbeen aan de knie overbelast. Volgens de medische staf is die overbelasting een normaal verschijnsel na een dergelijke ingreep. Steve De Schouwer blijft nog tot het einde van de competitie out terwijl Dries Merckx met de reserven speelt.
 
Selectie KV Mechelen: Biset Maxime, Charaï Issame, Crabeels Pieter, Dhont Bert, Dierick Yannick, Dunkovic Antun, Geudens Kevin, Ivens Jonas, Kielo Lezi Jean-Paul, Mellemans Jeroen, Vanbelle Wesley, Van Goethem Kenneth, Van Hoevelen Kenny, Van Zundert Bart, Vleminckx Bjorn, Werner Olivier.
 
De troepen van Peter Maes haalden de laatste vijf wedstrijden een tien op vijftien.
 
Ook KV Kortrijk zit in spelersnood. Ze moeten dus Makhloufi, Nong en Provoost door schorsing missen en zouden volgens de website nog maar beschikken over een kern van 11 spelers. Dit was vorige week voor de mensen van de website dan ook de uitgelezen kans om een aprilgrap uit te halen. Lorenzo Staelens (42) , die op het ogenblik sportleider is zou nog over een spelerslicentie beschikken en werd dan ook eenmalig toegevoegd aan de kern voor zaterdag tegen KV Mechelen. Het zou een straffe stoot geweest zijn en sommige media contacteerden de Lorre dan ook ….
Na een aarzelend seizoensbegin is de trein van trainer Hein Vanhaezebrouck echt onder stoom gekomen in de tweede seizoenshelft. KV Kortrijk is samen met OH Leuven de beste ploeg van de terugronde met een eenentwintig op dertig. Ze hopen dan ook de eindronde te halen.
 
Calvo en Vervaeke zijn geblesseerd en Demets is onzeker.
 
Selectie KV Kortrijk: Mollez; Verbrugghe, Demets of ?, Jarakovic, Hempte; De Ly, Chen, Timmermans, Ujkani; Vermast, Landu Tubi,Vandoorne, Gezelle en enkele spelers van de reserven.

Bij KV Kortrijk moeten Chen,De Ly,Demets,Jarakovic ,Mollez,Timmermans,Verbrugghe en Vermast oppassen voor hun derde gele kaart.
Bij KV Mechelen zijn dat Geudens,Kielo-Lezi,Mellemans en Van Hoevelen.
 
De heenwedstrijd in het Guldensporenstadion eindigde op 2-2 met doelpunten van Vermast (2X) voor Kortrijk en Vleminckx en Kielo-Lezi voor KV Mechelen.
 
KV Mechelen – KV Kortrijk op zaterdag 7 april 2007 om 20h00 onder leiding van de heer Tim Pots.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties